Siguldas Opermūzikas svētku publika uzgavilē Antoņenko (27)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Par Siguldas XX Opermūzikas svētku Galā koncerta spilgtāko mirkli svētdienas vakarā neapšaubāmi kļuva izcilā latviešu tenora Aleksandra Antoņenko dziedātā Kalafa ārija no Džakomo Pučīni operas «Turandota» - pēc tās dziedātāju publika sumināja ar ilgām un skaļām ovācijām.

Jāpiebilst, ka Siguldas Opermūzikas svētku ilggadīgais organizētājs Dainis Kalns saviem klausītājiem svētdienas, 5.augusta, vakarā bija sarīkojis īstus svētkus, uz galākoncertu uzaicinot patiešām spilgtus māksliniekus: bez jau minētā Aleksandra Antoņenko publiku priecēja vjetnamiešu izcelsmes franču tenors Filipe Do, franču mecosoprāns Klementīna Margaine, itāliešu soprāns Rafaela Andželeti, Siguldā jau vairākkārt dzirdētais basbaritons Džons Vegners, Sanktpēterburgas tenors Jevgeņijs Akimovs un protams, Latvijas Nacionālās operas solisti Inga Šļubovska un Krišjānis Norvelis, kā arī festivāla orķestris un koris maestro Aleksandra Viļumaņa vadībā.

Teju divarpus stundu garajā koncecertā šo mākslinieku sniegumā klausītāji varēja novērtēt Johana Štrausa, Pētera Čaikovska, Džuzepes Verdi, Džakomo Pučīni, Žorža Bizē, Gaetano Doniceti un citu komponistu skaņdarbus no operām «Favorīte», «Toska», «Otelo», «Rigoleto», «Manona Lesko», «Meitene no Kalifornijas», «Turandota» u.c. - gan solo, gan duetos -, bet, kā jau ierasts, galākoncerts noslēdzās ar «Dzīru dziesmu» no operas «Traviata».

Komentāri (27)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu