Jurkāne svin, Norvelis mācās japāniski

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

Svētdienas pievakarē Siguldas Opermūzikas svētku galā koncertu apmeklēja vairākas sabiedrībā pazīstamas personas, tostarp uzņēmēja Ilze Jurkāne.

Viņa kopā ar draudzeņu pulciņu starpbrīdī iemalkoja vīnu, tādējādi nosvinot Opermūzikas svētku noslēgumu. Kā zināja stāstīt Jurkānes paziņas, šāda saviesīga pasēdēšana uzņēmējai esot kļuvusi par tradīciju.

Dziedātājs Krišjānis Norvelis piedalīsies Osakas operteātra izrādē, tādēļ viņam nācies apgūt japāņu valodu
Dziedātājs Krišjānis Norvelis piedalīsies Osakas operteātra izrādē, tādēļ viņam nācies apgūt japāņu valodu Foto: Sejas.lv

Savukārt pazīstamais Latvijas Nacionālās operas solists Krišjānis Norvelis jau nākamnedēļ dosies uz Japānas pilsētu Osaku, lai tur vietējā operteātrī piedalītos pasaku operas iestudējumā.

«Izrādes nosaukums latviski droši vien izklausīsies visnotaļ sarežģīts, bet būtībā tā ir tā pati pie mums labi pazīstamā pasaka par lapsu un vīnogām,» skaidroja dziedātājs, kuram nācies cītīgi apgūt japāņu valodu, lai gan jāpiedalās vien divās izrādēs. «Tas nudien nav viegls process,» atzina Norvelis.

Savas jau apgūtās šīs sarežģītās valodas zināšanas Krišjānis Norvelis pēc Opermūzikas svētku galā koncerta demonstrēja, bez aizķeršanās nodungojot āriju no topošā operas iestudējuma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu