Ušakovs šogad devies 9 komandējumos (107)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas mērs Nils Ušakovs šā gada pirmajā pusē devies deviņos komandējumos, bet kopumā dome līdz jūnija sākumam ārvalstu braucieniem tērējusi apmēram 42 tūkstošus latu. Pagaidām vēl nav apkopota informācija par komandējumu izmaksām jūnijā.

Iepriekš tika publicēts neprecīzs virsraksts

Rīgas mērs februārī apmeklēja pilsētu forumu «Urban Forum 2012» Beļģijā, devās uz oficiālu vizīti Itālijas pilsētā Turīnā, bet Francijas pilsētā Kannās piedalījās ikgadējā nekustamā īpašuma izstādē «MIPM 2012». Ušakovs devies arī uz Londonu, kur viesojās pēc Ceļojumu un tūrisma ģildes ielūguma. Mēra komandējumu sarakstā ir vēl arī darba vizītes Parīzē un Tallinā, kā arī Krievijas pilsētā Pleskavā un divas reizes galvaspilsētā Maskavā.

Ilgākais brauciens mēram un domes delegācijai bija jūnija beigās un jūlija sākumā uz Rīgas sadraudzības pilsētu Ķīnā Sudžou, lai piedalītos Pekinas mēru forumā un tiktos ar Pasaules tūrisma pilsētu federācijas amatpersonām.

Gandrīz tikpat bieži kā Ušakovs, komandējumos devusies arī viņa padomniece Iveta Strautiņa, kas mēru pavadījusi astoņos ārvalstu braucienos. Savukārt plašākā domes darbinieku delegācija bijusi uz Viļņu, kur 21 domes darbinieks devies pieredzes apmaiņā.

Rīgas mēra Nila Ušakova preses sekretāre Anna Kononova aģentūrai BNS pauda, ka domes priekšsēdētājs dodas komandējumos tikai divos gadījumos - lai veicinātu tūrisma jomas attīstību vai strādātu pie projekta «Rīga - Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014» sagatavošanas un popularizēšanas.

«Tāpat darba vizītēs Krievijas pilsētās un reģionos domes priekšsēdētājs aktīvi aizstāv Rīgas un Latvijas uzņēmēju intereses, piemēram, projektu «Rižskij dvorik», kura ietvaros jau vairākos Maskavas lielveikalos ir atvērti Latvijā ražotu pārtikas produktu stendi. Abi virzieni – gan tūrisma veicināšana, gan uzņēmēju interešu aizstāvība veiksmīgi darbojas,» skaidroja Kononova.

Savukārt Tallinu domes priekšsēdētājs apmeklēja, lai tiktos ar kaimiņu galvaspilsētas vadību un pētītu bezmaksas sabiedriskā transporta ieviešanu.

Kopumā domes darbinieku komandējumiem gada pirmajos piecos mēnešos tērēti 42 647 lati. Pagaidām informācija par tēriņiem jūnijā vēl nav apkopota.

Komentāri (107)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu