Laikmetu šedevri Atvara Lakstīgalas koncertprogrammā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / LSO

10.augustā plkst.19 Liepājas Liepājas Sv.Annas baznīcā notiks šovasar vienīgais Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) koncerts diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā. Festivālā «Liepājas vasara» skanēs baroka un Vīnes klasikas mūzika ar lielisku pašmāju solistu – čellistes Daces Zālītes un obojista Mārtiņa Zālītes piedalīšanos, informē LSO pārstāve Iveta Vēvere.

«Šajā koncertā dzirdēsim lieliskus skaņdarbus no diviem skaistākajiem mūzikas laikmetiem – baroka un Vīnes klasikas. Sagadīšanās pēc abi koncerta solisti ir ar vienādiem uzvārdiem, un esmu pārliecināts - abi ir tiešām izcili.

Oboju grupas koncertmeistars Mārtiņš Zālīte
Oboju grupas koncertmeistars Mārtiņš Zālīte Foto: Publicitātes foto / LSO

Koncerta pirmajā daļā

orķestra izpildījumā mazliet neierasti – bez diriģenta vadības - skanēs baroka laikmeta izcili mūzikas paraugi:

Tomāzo Albinoni Otrais obojas koncerts Re minorā (op. 9) un Arkandžolo Korelli Concerto grosso (op. 6 Nr. 4).

Otrajā daļā klausītāji varēs baudīt tikpat izcilus Vīnes klasikas mūzikas paraugus – ļoti populārus un pasaulē bieži atskaņotus skaņdarbus. Tie būs Jozefa Haidna Pirmais čellkoncerts Do mažorā (Hob. Vllb:1), ko kopā ar orķestri izpildīs jaunā čelliste Dace Zālīte, un slavenākā no Volfganga Amadeja Mocarta simfonijām – Simfonija sol minorā (KV550), kuras galvenā tēma mūsdienās ir pazīstama ikvienam.

Abus lielās formas skaņdarbus diriģēs Atvars Lakstīgala:

«Šī man būs debija Mocarta simfoniskās un Haidna instrumentālās mūzikas žanrā.

Mūziķiem tā ir ļoti liela atbildība - atskaņot šos Vīnes klasikas šedevrus atbilstošā 18. gs. klasicisma stilistikā un tajā pašā laikā ar mūsdienīgu svaigumu.»

Klasiskās mūzikas festivāls «Liepājas vasara» Liepājā norisināsies līdz pat 30. augustam.

Biļetes uz festivāla koncertiem var iegādāties visās «Biļešu paradīzes» kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu