Festivālā «Summertime» - Šostakoviča vokālie cikli

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

13.augustā plkst.18 Dzintaru Mazajā koncertzālē pirmo reizi festivāla «Summertime» vēsturē izskanēs izcilā krievu komponista Dmitrija Šostakoviča vokālie cikli, informē Hermaņa Brauna fonda pārstāvji.

Koncertā piedalās: Inese Galante (soprāns), Irina Dolženko (mecosoprāns), Vsevolods Grivnovs (tenors), Anatolijs Safiuļins (bass), Inna Davidova (klavieres).

Programmā: «No ebreju tautas dzejas», «Spāņu dziesmas», «Svīta ar Mikelandželo dzeju».

Pirmo reizi festivāla «Summertime» tradicionālajā krievu mūzikai veltītajā kamerkoncertā skanēs Dmitrija Šostakoviča vokālie cikli – ģeniālais cikls «No ebreju tautas dzejas», kas komponēts traģiskajā 1948. gadā, autoram asi reaģējot uz ebreju inteliģences vajāšanu, arī 1956. gada cikls «Spāņu dziesmas» – izcilās dziedātājas Zāras Doluhanovas pierakstīto spāņu tautas melodiju apdares, un meistardarbs, kas ir Šostakoviča vokālās daiļrades kopsavilkums un novēlējums pēcnācējiem – «Svīta ar Mikelandželo dzeju» (1974) par dzīves norietu un tās jēgu, par nāvi un nemirstību.

Biļetes par Ls 4-25 var iegādāties «Biļešu servisa» kasēs un www.bilesuserviss.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu