Uzvedums bērniem Siguldas Opermūzikas svētkos (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

4.augustā plkst.15 Siguldas opermūzikas svētku laikā tiks piedāvāts koncertuzvedums bērniem «Brēmenes muzikanti Siguldā», kura pamatā ir brāļu Grimmu pasakas motīvi, informē Siguldas pilsētas kultūras nama pārstāve Arisa Pastuhova.

Koncertuzvedumā skanēs Kamila Sen-Sansa un Ričarda Šeparda brīnišķīgā mūzika, kuru ar acīm ieraudzīt palīdzēs Latvijas Mākslas akadēmijas studentu uzveduma laikā radītās tēlu instalācijas.

Katru mazo skatītāju sagaida krāsains pārsteigums un aizraujoša līdzdarbošanās jautrajiem Brēmenes muzikantiem.

Priekšnesumā piedalīsies Siguldas jauniešu kamerorķestris un diriģents Pēteris Plūme, klavieru duets - Agra un Arnolds Dimanti, Siguldas Tautas teātra aktieri - Inga Alviķe un Aigars Jakupāns, radošie siguldieši - Māris Maikls Mitrevics, Laura Šumska, Andreta Čivča un Monta Burģe, Latvijas Mākslas akadēmijas studenti - Valters Kristbergs, Jūlija Rižova, Jānis Noviks un Lauris Vītoliņš.

Koncertuzveduma veidošanā iesaistījusies arī bērnu dzejas autore Līga Kalniņa, savukārt zīmējumu autori ir Siguldas Mākslu skolas «Baltais flīģelis» audzēkņi un Siguldas pilsētas vidusskolas pedagoģe, māksliniece Rudīte Kaša.

Koncertuzvedums «Brēmenes muzikanti Siguldā» bērniem notiks 4.augustā plkst.15 Siguldas pilsdrupu estrādē. Biļetes iepriekšpārdošanā nopērkamas «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās un Siguldas pilsētas kultūras nama kasēs.

Jau ziņots, ka 20.starptautiskie Siguldas opermūzikas svētki, kas piedāvās pasaules elites un labāko pašmāju solistu priekšnesumus, notiks no 3.augusta līdz 5.augustam.

Šovasar opermūzikas svētkos gaidāms izcils pasaules solistu duets Džuzepes Verdi operā «Traviata», notiks arī grandiozs Galā koncerts un vairāki kamermūzikas koncerti, bet svētku jaunums ir koncertuzvedums bērniem.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu