Vakar viskarstāk bijis Daugavgrīvā - plus 33,7 grādi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vakar visaugstākā gaisa temperatūra bijusi Daugavgrīvā - plus 33,7 grādi pēc Celsija skalas, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Vakar karstuma rekordi pārspēti desmit novērojumu stacijās visā Latvijā. Karsts bijis arī Dobelē un Bauskā, kur termometra stabiņš pakāpies līdz plus 33,6 grādu atzīmei. Maksimālā gaisa temperatūra par 0,1 grādu vakar pārspēta arī Rīgā. Karstuma rekordu izdevies pārspēt arī Ainažos, Zīlānos, Skrīveros, Alūksnē, Rēzeknē, Daugavpilī, Priekuļos un Skultē.

Vislielākais nokrišņu daudzums reģistrēts Ventspilī. Vakar dienā pērkona negaiss plosījās Kurzemē. Maksimālās vēja brāzmas reģistrētas Rucavā - 24 metri sekundē. Naktī stiprākais vējš pūtis Daugavgrīvā, kur tas sasniedzis 23 metrus sekundē, Liepājas ostā - 17 metrus sekundē.

Krusa reģistrēta Kuldīgā un Stendē.

Šodien pērkona negaiss būs Latvijas austrumos ar stiprām vēja brāzmām, krusu un lietu, kas turpināsies arī nakts pirmajā pusē. Sākot no rītdienas, virs Latvijas pastiprināsies anticiklons, tāpēc laika apstākļi pakāpeniski uzlabosies un kļūs nedaudz vēsāks - dienā gaisa temperatūra būs no plus 20 līdz plus 25 grādiem, naktī - no plus 10 līdz plus 15 grādiem.

Nedēļas otrajā pusē ar dienvidu, dienvidaustrumu vēju Latvijā atkal pakāpeniski ieplūdīs siltāks gaiss. Piektdien, 3.augustā, vietām gaisa temperatūra var paaugstināties virs 30 grādu atzīmes. Nedēļas nogalē gaiss iesils no 23 līdz 28 grādiem dienā, savukārt naktī - no 14 līdz 19 grādiem, kā arī gaidāmas stipras pērkona lietusgāzes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu