Krievijas sieviešu izlasei smaga uzvara pirmajā spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Smagu uzvaru pirmajā Londonas olimpisko spēļu sieviešu basketbola turnīra mačā sestdien izcīnīja Krievijas izlase, kuras konsultants ir latviešu speciālists Ainars Zvirgzdiņš.

B apakšgrupas pirmās kārtas spēlē Krievija ar rezultātu 58:53 (15:17, 9:13, 13:13, 21:10) pieveica Kanādas valstsvienību.

Otrās ceturtdaļas gaitā kanādietēm bija pat 12 punktu pārsvars, tomēr līdz pirmā puslaika beigām Krievijas basketbolistes pietuvojās līdz 24:30. Pēc pārtraukuma Kanādas izlase saglabāja vadību un piecas minūtes pirms ceturtās ceturtdaļas beigām krievietes zaudēja ar 40:50. Tomēr turpinājumā Krievijai izdevās veikt izrāvienu un pārņemt vadību ar 52:51, kas tika nosargāta līdz mača beigām.

Uzvarētāju komandā rezultatīvākā ar 14 gūtajiem punktiem bija naturalizētā Rebeka Hemona, bet ar desmit punktiem izcēlās Aļona Daņiločkina.

Savukārt Kanādas izlases labā 20 punktus guva Kima Smita, kamēr pārējām komandas spēlētājām neizdevās tikt pie vismaz desmit punktiem.

B apakšgrupā spēlē arī Austrālija, Brazīlija, Francija un Lielbritānija.

Pirmajā A grupas mačā sestdien Ķīna ar 66:57 (20:16, 16:13, 15:15, 15:13) pieveica Čehijas izlasi.

Vēl šajā grupā sacenšas arī Angola, Horvātija, Turcija un viena no galvenajām pretendentēm uz zelta medaļām ASV.

Pēc viena apļa izspēles katras grupas četras labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā.

Londonas olimpiskās spēles ilgs līdz 12.augustam. Četrgades prestižākajā sporta pasākumā aptuveni 10 500 sportistu sadalīs 302 godalgu komplektus 36 sporta veidos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu