MINI Nordšleifē tikai sekundi zaudē E46 M3 (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par ielas sporta mašīnas veiktspēju un potenciālu vislabāk spriest ļauj tā sniegums Nirburgringas Nordšleifē.

Slavenā sacīkšu trase Vācijas rietumos gan ir nonākusi finansiālās grūtībās, taču tas nenozīmē, ka tā nestrādā un autoražotāji tur neizmēģina savus jaunākos un karstākos izstrādājumus.

MINI klāstā viens no karstākajiem jaunumiem ir MINI John Cooper Works GP hečbeks. Tā tehniskā specifikācija joprojām netiek atklāta, taču domājams, ka auto ir tāds pats 1,6 litru turbo motors ar 211 zirgspēkiem un 280 Nm (300 Nm overboost režīmā) kā iepriekš atklātajam Countryman John Cooper Works.

Pilnīgi noteikti turpretim ir zināms, ka hečbekam ir sporta balstiekārta, augstas veiktspējas bremžu sistēma, modificēta aerodinamika un liels potenciāls sacīkšu trasē, ko apliecina rezultāti no Nordšleifes. Tur MINI JCW GP 20 kilometrus garo apli spējis veikt 8 minūtēs un 23 sekundēs. Zemāk apskatāms oficiālais apļa veikšanas video, kas gan izrādās ir tikai minūti gara atsevišķu kadru montāža.

Ja ir grūti iztēloties, vai tas ir daudz vai maz, tad salīdzinājumam var atzīmēt dažu citu auto rezultātus, kas atrodami tīmekļa enciklopēdijā Wikipedia. Tur minēts, ka, piemēram, MINI JCW GP ir ātrāks par Lotus Exige S (8:25), Audi RS4 (8:25), Jaguar XKR (8:25), Mitsubishi Lancer EVO VI un VII, kas attiecīgi apli veikuši 8:24 un 8:25 minūtēs. Tāpat būtiski, ka hečbeks tikai par sekundi atpaliek no Nissan Skyline GT-R R32, Mercedes-Benz C55 AMG (W203), BMW M3 E46 un BMW M Coupe E36/8, kas apli attiecīgi veikuši 8 minūtēs un 22 sekundēs.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu