Lukašenko prognozē provokācijas pirms septembrī gaidāmajām vēlēšanām (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko izteicis prognozes, ka pirms 23.septembrī gaidāmajām parlamenta apakšpalātas vēlēšanām valstī varētu būt gaidāmas «iekšēju un ārēju spēku rīkotas provokācijas», vēsta ziņu aģentūra BELTA.

«Rudenī mūs gaida kārtējās vēlēšanas. Tas ir tas brīdis, kad gan ārpus mūsu valsts robežām, gan pašā valstī aktivizējas tie, kuri briesmīgi neieredz mūsu Baltkrieviju un kuriem nepatīk pašreizējais stāvoklis,» viņš ceturtdien sacījis Baltkrievijas spēka struktūru apspriedē. «Visu šeit klātesošo uzdevums ir nodrošināt pilsoņiem iespējas brīvi paust savu gribu mierīgos apstākļos un stingrā saskaņā ar Baltkrievijas likumiem.»

Baltkrievijas prezidents šajā apspriedē pievērsies arī jautājumam par valsts robežu drošību. «Šim darbam mēs veltām milzīgu uzmanību, un to pirmām kārtām nosaka starptautiskā situācija. (..) Par raksturīgām mūslaiku pasaules iezīmēm kļuvusi jaunu ģeopolitisko izaicinājumu, ekonomiskās un politiskās drošības apdraudējumu parādīšanās. Globalizācijas apstākļos jebkādas negatīvas tendences izplatās ļoti strauji, neatkarīgi no ģeogrāfiskajām robežām,» viņš norādījis.

Pēc Lukašenko sacītā, «tradicionālās karošanas metodes nomaina īpašas operācijas, tai skaitā informatīvi psiholoģiskas, un graujošas akcijas, kurās nereti iesaistīti labi sagatavoti ekstrēmistiskas ievirzes grupējumi».

«Daudzu jo daudzu organizāciju aizgādnībā, kuras formāli darbojas ar demokrātijas karogu, tiek audzināti, saliedēti un ievirzīti saviem ārvalstu saimniekiem vajadzīgajā gultnē destruktīvi iekšējie spēki,» viņš paziņojis.

Kā uzskata Baltkrievijas līderis, šādas realitātes liek Baltkrievijas vadībai veltīt lielāku uzmanību nacionālās drošības situācijai - «īpaši politisko kampaņu laikā, kad visvairāk aktivizējas, saudzīgi izsakoties, ārējie un iekšējie nelabvēļi».

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu