«Jaunā viļņa» otrajā dienā līderis Itālijas pārstāvis (62)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdienas, 26.jūlija, vakarā konkursa «Jaunais vilnis» dalībnieki bija izvēlējušies savas valsts hītus. Pirmajā vietā šajā vakarā ierindojās Itālijas pārstāvis Kostanco del Pinto, Latvijas pārstāvjus - vokālo grupu «Framest» - nobīdot uz trešo vietu,

Pirmā šovakar uzstājās dziedātāja no Ķīnas Huaņ Hua. Tiesa, viņu klausoties, radās jautājums, kādēļ ķīniete var dziedāt ķīniski (tāpat kā Ukrainas pārstāve - ukrainiski), bet Latvijas pārstāvjiem jādzied krieviski...

Dziedātāja Aleksandra Bartaševiča no Baltkrievijas, kas startēja ar 2.kārtas numuru, nopelnīja 185 punktus.

Pirmās dienas līdere - dziedātāja Marija Jaremčuka no Ukrainas - saņēma 192 punktus un publikas ovācijas. Pelnīti. Iespējams, viņai palīdzēja līdzjutēji, kuri zālē plivināja Ukrainas karogu.

Duets «Cristal» no Somijas bija izvēlējies britu dziedātājas Adeles dziesmu «Rolling in the Deep» (rodas jautājums - vai šī dziesma tiešām ir Somijas nacionālais hīts?!), kopumā pa abiem vakariem nopelnot 163 punktus.

Piektais uz skatuves kāpa dziedātājs Kostanco del Pinto no Itālijas, kurš pēc vakardienas dalīja otro vietu ar mūsu grupu «Framest» un kuram ļoti patīkot vēderdejas.

Viņa dziedātā dziesma, ko savulaik iepazinām dziedātāja Adriano Čelentano izpildījumā,

šķiet, patika gan publikai, gan žūrijai. Rezultāts - 193 punkti.

Izraēlas dziedātājas Adžalas Eligulas priekšnesums īpaši atmiņā nepalika. Kopumā nopelnīti 185 punkti.

Pēc konkursa otrās dienas Latvijas pārstāvji - vokālā grupa "Framest" - ierindojusies trešajā vietā
Pēc konkursa otrās dienas Latvijas pārstāvji - vokālā grupa "Framest" - ierindojusies trešajā vietā Foto: TVNET

Vokālā grupa «Framest», kas šovakar uzstājās ar septīto kārtas numuru, bija izvēlējušies Raimonda Paula dziesmu «Подберу музыку» («Izvēlos mūziku» - krievu val.), kas savulaik bija ļoti pazīstama, pateicoties skaistās balss īpašnieka Ingus Pētersona dziedājumam. «Pārāk mēs tuvu dzīvojam, ticu es vairāk tālumam...» - klausoties «Framest» priekšnesumu, tā vien gribējās dziedāt līdzi, turklāt latviski. Tiesa, dziesmas autors Raimonds Pauls priekšnesuma laikā neizskatījās visai priecīgs, savukārt publika «Framest» uzņēma ar ovācijām - tomēr savējie... Kopvērtējumā - 190 punkti.

Astotie bija Krievijas grupa «IOWA», kuras soliste dziesmas beigās teju vai apraudājās. Varbūt nevajadzēja, jo kopvērtējumā viņa saņēma 178 punktus.

Mūsu kaimiņvalsts pārstāve - Lietuvas dziedātāja Diāna Jasilionīte - uz skatuves parādījās ļoti pikantā, caurspīdīgā kleitā. Dziesma gan īpaši atmiņā nepalika. Kopā - 175 punkti.

Desmitais - dziedātājs Surens Arustamjans no Armēnijas - bija izvēlējies romantisku balādi, kas parādīja viņa tīri baudāmo balsi.

Grupa «Los Rumberos de Massachusetts» no Meksikas, kuri neesot neko dzirdējuši ne par Jūrmalu, ne «Jauno vilni», ne Raimondu Paulu, šim vakaram bija izvēlējušies dziesmu, ko pie mums pazīst kā «Gipsy Kings» izpildīto «Bamboleo». Publiku viņiem izdevās iesildīt, savukārt žūrija lēma, ka kopvērtējumā puišiem pienākas 171 punkts.

Dziedātāja «Niloo» no Krievijas cerot nodziedāt duetā ar Stīvu Vonderu. Lai būtu kā būdams ar šo vēlmi, žūrija lēma, ka kopvērtējumā viņai pienākas 188 punkti.

Grupa «Be-Do-In» no Kazahstānas arī bija nolēmuši dziedāt gan savā dzimtajā valodā, gan krieviski, taču priekšnesums no tā necieta. Publikai, šķiet, viņu priekšnesums patika, žūrijai arī. Kopvērtējumā - 189 punkti.

Dziedātājs Maikls Bleizs no Nigērijas, kurš dzimšanas dienā vēloties saņemt «Bentley» automašīnu, no žūrijas saņēma ļoti daudz devītnieku. Kopvērtējums - 165 punkti.

Kirgīzu dziedātājs Beks Israilovs arī ne ar ko īpašu neizcēlās. Tikpat pieticīgs bija žūrijas lēmums - 174 punkti.

Konkursantu uzstāšanos noslēdza grupa «W» no Krievijas. Ne visai pārliecinoši un nekas atmiņā paliekošs, ja nu vienīgi beidzamā rindiņa - mēs viens otram neesam vajadzīgi... Žūrijas lēmums - 177 punkti.

Noslēdzoties pasākumam Dzintaru koncertzālē, pasākums turpinājās Rīgā, «Olympic Voodoo Casino», kur tika noskaidroti titula «Miss & Mister Sexy» uzvarētāji.

Komentāri (62)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu