Karogu sajaukšana sadumpo Ziemeļkorejas futbolistes (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Diplomātisks incidents aizēnojis Londonas Olimpiskās spēles vēl pirms to atklāšanas. Priekšsacīkstēs sieviešu futbolā vakar spēļu organizatori kļūdījušies, jo Ziemeļkorejas karoga vietā uz stadiona lielā ekrāna parādījuši Dienvidkorejas karogu.

Ziemeļkorejas un Kolumbijas sieviešu futbola izlašu spēle bija paredzēta «Glāzgovas Hempedenas» stadionā. Taču mačs nesākās vairāk nekā stundu, jo Ziemeļkorejas izlasi aizvainoja uz lielā ekrāna pirms spēles redzamais karogs.

Sportistes laukumu atstājušas, kamēr kolumbietes nesaprata, kas īsti pretiniecēm lēcies, informēja LNT ziņas. Spēļu organizētāji esot atvainojušies izlasei par kļūdīšanos ar karogiem. Taču

spēle atsākās tikai pēc stundas,

un, lai gan Ziemeļkorejas komanda tajā uzvarēja, dusmas par šo starpgadījumu palikušas.

Lai gan daudzi uzskata, ka šis starpgadījums ir bijusi kārtīga darvas karote britu olimpiskajā medus mucā, britu premjerministrs Deivids Kamerons negrib pārspīlēt šā gadījuma nozīmi.

«Šajā karoga lietā, es domāju, tā bija kļūda, atklāti izdarīta. Atvainošanās izteikta, un es esmu tiešām pārliecināts, ka ir darīts viss, lai būtu pārliecība, ka šādas lietas neatkārtosies. Mums nevajadzētu pārvērtēt šo epizodi.

Tā bija neveiksme, kurai nevajadzēja notikt,»

medijiem norādījis Kamerons.

Kamerons, kurš šodien vēl pirms rīt gaidāmās spēļu atklāšanas pēdējo reizi apmeklēja olimpisko stadionu Londonā, uzsvēris, ka pasaulei ir jāsaprot, ka šīs nav valsts rīkotas spēles. Tās esot britu tautas rīkotas spēlēs, un briti tiešām izrāda viesmīlību, cieņu pret visām komandām un visiem nāciju pārstāvjiem, kas šeit ieradušies.

Skatīt pievienoto video.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu