«Jaunā viļņa» dalībnieki dziedās savas valsts «hitus» (8)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien norisināsies starptautiskā populārās mūzikas jauno izpildītāju konkursa «Jaunais vilnis 2012» otrā diena, kuras laikā dalībnieki uz skatuves izpildīs kādu savas valsts hitu.

Pirms Dzintaru koncertzālē gaidāmā vakara koncerta plkst.14 tirdzniecības centra «Origo» laukumā uzstāsies iepriekšējo gadu konkursa dalībnieki - Andraņiks Aleksaņans no Ukrainas, rīdziniece Stacy, kura 2010.gadā konkursā pārstāvēja Somiju, kā arī Jegors Sesarevs no Krievijas.

Dzintaru koncertzālē sarīkojums sāksies plkst.19 un pirms konkursantu uzstāšanās uz skatuves pirmo reizi «Jaunā viļņa» laikā skanēs rokmūzika krievu mūziķu sniegumā. Jūrmalu piepildīs jaudīgi akordi un neatkārtojams skanējums: Garika Sukačeva ar grupu, grupa «Voskreseņje», «Mašina Vremeņi», «Akvarium», «Čaif» un «Pelageja».

Konkursā šogad kopumā piedalās 16 dalībnieki no dažādām pasaules valstīm - Armēnijas, Baltkrievijas, Izraēlas, Itālijas, Kazahstānas, Ķīnas, Kirgizstānas, Lietuvas, Meksikas, Nigērijas, Krievijas, Ukrainas, Somijas un Latvijas.

Latviju šogad konkursā pārstāv

vokālā grupa «Framest», un šovakar uz skatuves viņi uzstāsies ar septīto kārtas numuru.

Viņi šovakaram izvēlējušies Raimonda Paula dziesmu «Подберу музыку» («Izvēlos mūziku» - krievu val.) Atgādināsim, ka pēc konkursa pirmās dienas «Framest» dala otro vietu ar Itālijas pārstāvi.

Pirmā šovakar uz skatuves uzstāsies dziedātāja no Ķīnas Huaņ Hua, otrā uzstāsies dziedātāja Aleksandra Bartaševiča no Baltkrievijas, trešā - dziedātāja Marija Jaremčuka no Ukrainas, ceturtais būs duets «Cristal» no Somijas, piektais - dziedātājs Kostanco del Pinto no Itālijas, bet sestā - dziedātāja Adžala Eligula no Izraēlas.

Krievijas grupa «IOWA» uzstāsies astotie, devītā būs Lietuvas dziedātāja Diāna Jasilionīte, desmitais uzstāsies dziedātājs Surens Arustamjans no Armēnijas, bet pēc tam ar savu valstu hitiem klausītājus priecēs grupa «Los Rumberos de Massachusetts» no Meksikas, dziedātāja «Niloo» no Krievijas, grupa «Be-Do-In» no Kazahstānas, dziedātājs Maikls Bleizs no Nigērijas, dziedātājs Beks Israilovs no Kirgizstānas, savukārt konkursantu uzstāšanos noslēgs grupa «W» no Krievijas.

Noslēdzoties pasākuma Dzintaru koncertzālē, pasākums turpināsies Rīgā, «Olympic Voodoo Casino»,

kur tiks noskaidroti titula «Miss & Mister Sexy» uzvarētāji.

Rīt konkursa finālisti atpūtīsies, bet skatītājus Dzintaru koncertzālē plkst.19 sagaidīs Konstantīna Meladzes autorvakars. Šajā vakarā Krievijas, Ukrainas un Latvijas šovbiznesa zvaigznes izpildīs Meladzes sacerētus hitus.

Savukārt plkst.21.30 Rīgā, 11.novembra krastmalā, starp Akmens un Vanšu tiltu, sāksies «Jaunā viļņa» nakts diskotēka «MUZ TV», kas līdz šim tika rīkota Jūrmalā, bet šogad tā pirmo reizi notiks Rīgā. Diskotēka ļaus izbaudīt konkursa gaisotni ikvienam pilsētniekam un Rīgas viesim, kā arī popularizēs Rīgu visā pasaulē, jo pasākums tiks rādīts tiešraidēs, kā arī tiks veidoti ieraksti un sižeti.

Konkursa dalībnieku trešā diena būs 28.jūlijs, kad tiks izpildītas īpaši šim konkursam sacerētās dziesmas, bet pirms tam uz skatuves uzstāsies tādi populāri mākslinieki kā Raimonds Pauls, Stass Mihailovs, Timati, grupa «A-Studio», Leonīds Agutins, Irina Dubcova un citi. Vakara īpašā viešņa būs Lara Fabiāna.

Šā gada «Jaunā viļņa» konkursa noslēguma koncerts Jūrmalā izskanēs 29.jūlijā, kad no finālistu vidus tiks izraudzīts «Kristāla viļņa» ieguvējs, kā arī tiks noskaidroti skatītāju simpātiju un atbalstītāju balvu ieguvēji. Noslēguma koncertā kā īpašie viesi piedalīsies Nellija Furtado un Sumi Džo, kā arī būs gaidāmi Krievijas mākslinieku priekšnesumi.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu