«Jaunā viļņa» pirmajā dienā «Framest» - otrie (48)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdien, 25.jūlijā, Dzintaru koncertzālē risinājās konkursa «Jaunais vilnis» pirmā diena, kad 16 šā gada konkursanti dziedāja ārzemju hitus.

Tiesa, konkursa dalībniekiem nācās labu brīdi pagaidīt, jo vispirms uz skatuves kāpa goda viesi un Krievijas zvaigznes: «Buranovas vecmāmiņas», reperis Timatijs, Alsu u.c. Savukārt vakara vadītājs Sergejs Zverevs spīdēja ar spožām žaketēm un pikantiem tekstiem, bet par īpašu mirkli kļuva britu dziedātāja Rika Estlija uzstāšanās - tai nespēja pretoties pat žūrijas dalībnieki... «Vai atceraties, kas es esmu, un vai esat gatavi vēl vienai dziesmai?» jautāja astoņdesmito gadu superzvaigzne, kurš nodziedāja savus vecos hitus.

Pēc tam beidzot uz skatuves kāpa jaunie censoņi, kurus vērtēja Krievijas mūzikas biznesa pārstāvji Valērijs un Kontastīns Meladzes, Igors Nikolajevs, Leonīds Agutins, latviešu dziedātāja Laima Vaikule, Valērija un citi, bet žūrijas priekšsēdētāju pienākumus, kā allaž, pildīja Raimonds Pauls un Igors Krutojs.

1.vietu ieguva ukrainiete Marija Jaremčuka
1.vietu ieguva ukrainiete Marija Jaremčuka Foto: LETA

Cīņu atklāja Meksikas pārstāvji «Los Rumberos de Massachusetts», bet Latvijas pārstāvji – grupa «Framest» - uz skatuves kāpa devītie. Pēc latviešu pārstāvju teatrālā uzveduma lielākā daļa žūrijas locekļu jauniešus novērtēja ar 11 ballēm, un kopā «Framest» ieguva 96 punktus.

Žūrijas kopvērtējumā «Framest» ierindojās otrajā vietā, bet pirmo vietu ieņēma Ukrainas pārstāve Marija Jaremčuka. Otrajā vietā kopā ar «Framest» palika Itālijas pārstāvis Kostanco del Pinto, kurš uzstājās ar 16. kārtas numuru un tikai pēdējā brīdī pievienojās latviešu izpildītājiem augstajā pozīcijā.

Punktu sadalījums grupai «Framest»:

Laima Vaikule - 11,

Valērija - 11,

Konstantīns Meladze - 11,

Valērijs Meladze - 10,

Igors Nikolajevs - 11,

Leonīds Agutins - 10,

Igors Matvijenko - 10,

Raimonds Pauls - 11,

Igors Krutojs - 11.

Jāpiebilst, ka Latvijas pārstāvju sniegums ne vienu vien pārsteidza, jo, lai gan bukmeikeru prognozes liecināja, ka latviešiem šogad uz augstām vietām nav ko cerēt un viņu izredzes uzvarēt tika novērtētas kā visvājākās, pirmā konkursa diena «Framest» izvirzījusi starp «Jaunā viļņa 2012» līderiem.

Komentāri (48)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu