Skandalozais Pīts Dohertijs iekūlies jaunās nepatikšanās (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Britu mūziķis Pīts Dohertijs panācis vienošanos par 10 000 mārciņu (9000 latu) lielas kompensācijas izmaksāšanu māksliniekam, kas apgalvo, ka ir grupas «Babyshambles» dziesmas «Baddie's Boogie» vārdu autors.

Dzejnieks un pankmūzikas izpildītājs Niks Točeks pamanīja, ka «Baddie's Boogie» piedziedājums ir gandrīz identisks viņa 1983.gadā sarakstītajam dzejolim «Stiff With A Quiff», kas vēlāk tika izmantots viņa grupas «The Burial» dziesmā.

Ieilgusī tiesas prāva turpinās piecus gadus. Ārvalstu mediji vēsta, ka Točeka advokāti centušies panākt vienošanos ar Dohertija menedžmentu par aptuveni 10 000 mārciņu izmaksāšanu.

«Babyshambles» albumā «Shotters Nation», kurā dziesma iekļauta, kā teksta līdzautore norādīta Dohertija bijusī draudzene modele Keita Mosa.

«Mans advokāts iesaistījās dažas nedēļas pēc albuma iznākšanas,» Točeks pastāstīja laikrakstam «Daily Mail». «Pēc tam Keitas Mosas vārds vairs neparādījās starp dziesmas autoriem.»

Mūziķi vienojušies, ka Točekam pienākas puse no dziesmas ieņēmumiem, turklāt kompānija «Stage Three Music Publishing» viņam atlīdzinājusi zaudējumus 6800 mārciņu (6150 latu), bet ierakstu kompānija EMI - 1400 mārciņu (1265 latu) apmērā. Savukārt autortiesību aģentūra ir viņam parādā vēl 1400 mārciņas (1265 latus).

«Tas ir muļķīgi. Ja Pīts būtu man vienkārši piezvanījis un palūdzis atļauju izmantot tekstu, es būtu piekritis ar nosacījumu, ka esmu norādīts kā līdzautors,» norādīja Točeks.

Cits «Babyshambles» dalībnieks, basģitārists Drjū Makonels pagājušajā nedēļas nogalē uzstājās Salacgrīvā notiekošajā festivālā «Positivus» - koncertā viņš aizstāja vienu no festivāla galvenajiem māksliniekiem, «The Vaccines» dalībnieku Arni Arnasonu.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu