Šodien sākas konkurss «Jaunais vilnis 2012» (31)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien sāksies 11.starptautiskais populārās mūzikas jauno izpildītāju konkurss «Jaunais vilnis 2012», kas Latvijā ilgs līdz pat 29.jūlijam.

Konkursā šogad kopumā piedalās 16 dalībnieki no dažādām pasaules valstīm - Armēnijas, Baltkrievijas, Izraēlas, Itālijas, Kazahstānas, Ķīnas, Kirgizstānas, Lietuvas, Meksikas, Nigērijas, Krievijas, Ukrainas, Somijas un Latvijas. Latviju šogad konkursā pārstāv vokālā grupa «Framest».

Starptautiskā konkursa aktivitātēm šodien plkst.14 varēs sekot līdzi arī tirdzniecības centra «Origo» laukumā, kur rīdziniekiem un pilsētas viesiem tiks piedāvāts koncerts, kurā uzstāsies iepriekšējo gadu konkursanti un pazīstami mūziķi.

Savukārt plkst.16 Jūrmalā sāksies konkursa dalībnieku un viesu gājiens pa sarkano paklāju uz Dzintaru koncertzāli, bet atklāšanas koncerts Dzintaru koncertzālē sāksies plkst.19.

Konkursa pirmajā vakarā Dzintaru koncertzālē norisināsies tradicionālā svinīgā valstu karogu ienešana un iepazīšanās ar profesionālās žūrijas locekļiem.

Vakara noslēgumā uzstāsies spilgtākās mūzikas zvaigznes un tiks izlozēta konkursa dalībnieku uzstāšanās kārtība.

Šovakar uzstāsies Raimonds Pauls, Igors Krutojs, Josifs Kobzons, Valērijs Ļeontjevs, Leonīds Agutins, Valērija, Laima Vaikule, Valērijs Meladze, Dima Bilans, Ivans Dorns, Diāna Gurtskaja, Larisa Doļina, Poļina Gagarina, grupa «Gradusi» un daudzi citi, bet vakara īpašais viesis būs Toms Džonss.

Visas konkursa «Jaunais vilnis 2012» dienas Rīgā, tirdzniecības centra «Origo» laukumā, ar muzikāliem priekšnesumiem klausītājus plkst.14 priecēs gan konkursa bijušie dalībnieki, gan arī citi pazīstami mākslinieki.

Konkursa pirmā diena ir 25.jūlijs, un šajā dienā finālistiem būs jāizpilda kāds no pasaules hitiem. Pirms konkursantu uzstāšanās skatītājus ar lielisku koncertu priecēs tādi populāri mākslinieki kā Alsu, grupa «Serebro», Timati, Irina Dubcova, Aleksandrs Maršals, Buranovas vecmāmiņas, grupa «Quest Pistols», Larisa Doļina, Aleksejs Čumakovs, Timurs Rodrigezs un bērnu konkursa «Jaunais vilnis 2011» uzvarētājs Andraniks Aleksanjans no Ukrainas.

Vakara īpašais viesis būs 80.gadu populārais dziedātājs Riks Estlijs.

Konkursa otrajā dienā finālisti Dzintaru koncertzālē izpildīs savas valsts hitu, kā arī skatītājus gaidīs rokkoncerts, kurā piedalīsies leģendāri Krievijas rokmūziķi - grupas «Voskreseņje», «Mašina Vremeņi», «Akvarium», «Čaif» un «Pelageja».

27.jūlijā konkursa finālisti atpūtīsies, bet skatītājus Dzintaru koncertzālē plkst.19 sagaidīs Konstantīna Meladzes autorvakars. Šajā vakarā Krievijas, Ukrainas un Latvijas šovbiznesa zvaigznes izpildīs lieliskā mūsdienu komponista Meladzes sacerētus hitus.

Savukārt plkst.21.30 Rīgā, 11.novembra krastmalā, starp Akmens un Vanšu tiltu, sāksies «Jaunā viļņa» nakts diskotēka «MUZ TV», kas līdz šim tika rīkota Jūrmalā, bet šogad tā pirmo reizi notiks Rīgā. Diskotēka ļaus izbaudīt konkursa gaisotni ikvienam pilsētniekam un Rīgas viesim, kā arī popularizēs Rīgu visā pasaulē, jo pasākums tiks rādīts tiešraidēs, kā arī tiks veidoti ieraksti un sižeti.

Konkursa dalībnieku trešā diena būs 28.jūlijs, kad tiks izpildītas īpaši šim konkursam sacerētās dziesmas, bet pirms tam uz skatuves uzstāsies tādi populāri mākslinieki kā Raimonds Pauls, Stass Mihailovs, Timati, grupa «A-Studio», Leonīds Agutins, Irina Dubcova un citi. Vakara īpašā viešņa būs Lara Fabiāna.

Šā gada «Jaunā viļņa» konkursa noslēguma koncerts Jūrmalā izskanēs 29.jūlijā, kad no finālistu vidus tiks izraudzīts «Kristāla viļņa» ieguvējs, kā arī tiks noskaidroti skatītāju simpātiju un atbalstītāju balvu ieguvēji. Noslēguma koncertā kā īpašie viesi piedalīsies Nellija Furtado un Sumi Džo, kā arī būs gaidāmi Krievijas mākslinieku priekšnesumi.

Komentāri (31)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu