Brīvostas pārvaldē pat preses sekretārei BMW X5 (237)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Par dzīrēm, kādas pēdējos gados notikušas Leonīda Loginova vadītajā Rīgas Brīvostas pārvaldē, liecina fakts, ka pat preses sekretārei braukāšanai izsniegts dārgs luksus klases auto – BMW X5, raksta portāls «Pietiek». Lai gan preses sekretāre Anita Leiškalne, ne Loginovs šo faktu nevēlas apstiprināt, «Pietiek» rīcībā nonākuši dokumenti neapgāžami pierāda, ka Leiškalne ne tikai lieto šādu auto, bet vismaz vienā gadījumā izraisījusi ceļu satiksmes negadījumu, no notikuma vietas aizbēgusi un pēc tam liegusies, ka tādā vispār bijusi iesaistīta.

Leiškalne, kas plašāk pazīstama kā bijušā politiķa Kārļa Leiškalna dzīvesbiedre, 19.jūlijā nāca klajā ar informāciju presei, kurā paziņoja, ka Pietiek publikācija, kurā, atsaucoties uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) ziņām, tika aprakstīts, kā veseliem 36 Rīgas brīvostas darbiniekiem par niecīgu samaksu (Ls 12-18 mēnesī) iznomātas arī luksus klases automašīnas, esot aizskārusi Loginova un viņa dzīvesbiedres, brīvostā dāsni prēmētās Irinas Gorbatikovas godu un cieņu.

Pēc šī paziņojuma Pietiek gan Leiškalnei, gan Loginovam pieprasīja sniegt informāciju gan par to, kas ir tie KNAB ziņojumā minētie 36 Rīgas brīvostas pārvaldes darbinieki, kam oficiāli iznomātas automašīnas, par katru darbinieku minot vārdu, uzvārdu, amatu, automašīnas marku, izlaiduma gadu un nomas līguma noteikumus, gan par to, kāda automašīna ir nodota pašas preses sekretāres rīcībā.

Ne Loginovs, ne Leiškalne uz šiem jautājumiem sniegt atbildes nevēlējās, tikmēr droša informācija, kas ir Pietiek rīcībā, rāda «Loginova dzīru» apmērus, - izrādās, pat preses sekretāres lietošanā brīvostas pārvalde nodevusi BMW X5 apvidus auto.

Leiškalne izraisa CS negadījumu un pamet notikuma vietu

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes dokuments, kas ir Pietiek rīcībā un ko šodien publiskojam, rāda, ka, sēžot tieši pie šīs automašīnas ar valsts reģistrācijas numuru FZ2891 stūres, brīvostas preses sekretāre Leiškalne pagājušā gada 1. septembrī Rīgā, Toņa un Pils ielu krustojumā izraisījusi avāriju, turklāt pēc tam no notikuma vietas aizbēgusi un vēlāk apgalvojusi, ka neko par šādu avāriju nezinot.

Dokuments liecina, ka cietušās automašīnas vadītāja savu auto vadījusi pa Pils laukumu no Citadeles ielas puses Muitas ielas virzienā un, veicot labā pagrieziena manevru (no braukšanas joslas labās malējās puses), viņas vadīto auto pa kreiso pusi apsteidzis Leiškalnes lietošanā esošais brīvostas auto BMW X5.

Apsteigšanas brīdī Leiškalnes BMW X5 aizšķērsojis cietušajam auto ceļu, kā rezultātā ar labās puses sānu daļu aizķēris otra auto priekšējo atdures stieni, noraujot no tā dekoratīvo uzliku. Pēc ceļu satiksmes negadījuma Leiškalnes BMW X5 no notikuma vietas aizbraucis.

Pati Leiškalne vēlāk bijusi spiesta rakstīt paskaidrojumu, kurā apgalvojusi, ka tiešām esot vadījusi automobili BMW X5 pa Pils laukumu Muitas ielas virzienā, taču «nekādu negadījumu ar citu transportlīdzekli nav jutusi».

Interesanti, ka pirmajā instancē policija atzinusi par ticamiem avārijas izraisītājas paskaidrojumus.

Tikai tāpēc, ka notikušajam bijis liecinieks – kāds Nacionālo bruņoto spēku Militārās policijas darbinieks, kurš pildījis dienesta pienākumus pie Rīgas pils, - tomēr pieņemts lēmums izskatīt jautājumu par administratīvās lietvedības uzsākšanu pret automobiļa BMW X5 vadītāju Leiškalni par Ceļu satiksmes noteikumu neievērošanu.

Komentāri (237)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu