«Baltijas pērli» atklās Končalovska filmu retrospektīva (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No 14. līdz 24. septembrim Rīgā notiks Starptautiskais kinofestivāls «Baltijas pērle». Kino programmā iekļautas gan aktuālākās un nozīmīgākās 2011. - 2012. gadā tapušās filmas, kuras guvušas ievērību Kannu, Venēcijas un Berlīnes kinofestivālos, gan retrospektīvu parāde, gan atjaunotie šedevri, gan pasaules kino klasika. Šogad viena no retrospektīvām veltīta izcilā Krievijas kinorežisora Andreja Končalovska jubilejai.

Viena festivāla ietvaros, protams, nav iespējams sniegt visaptverošu ieskatu visā režisora radošajā darbā. Viņš kļuvis slavens ne vien ar savām kinofilmām, bet arī ar dramatiskā teātra un operas iestudējumiem. Festivāla uzdevums ir piesaistīt uzmanību un radīt impulsu rūpīgākai izpētei, kā arī pārdomām par A.Končalovska filmām, kuras laika gaitā ieguvušas papildu jēgu un burvību, saglabājot nu jau teju zaudēto baudas sajūtu no kino kā mākslas darba.

Kadrs no filmas «Marijas mīļākie»
Kadrs no filmas «Marijas mīļākie» Foto: publicitātes
Trīs «Oskara» nominācijās izvirzītā filma «Vilcieni-bēgļi», ko M.Skorcēze izraudzījās pilnai lentes restaurācijas un kura šogad tika izrādīta Kannu kinofestivāla
Trīs «Oskara» nominācijās izvirzītā filma «Vilcieni-bēgļi», ko M.Skorcēze izraudzījās pilnai lentes restaurācijas un kura šogad tika izrādīta Kannu kinofestivāla Foto: publicitātes

Izsmalcinātās «Muižnieku ligzdas» nesteidzīgais vēstījums, «Sibiriādes» episkais vēriens, aizkustinošais poētiskums filmā «Romance par mīlētājiem» mijas ar Amerikas perioda darbiem: no pirmās pārdrošās uzdrīkstēšanās «Marijas mīļākie» līdz trīs «Oskara» nominācijās izvirzītajai filmai «Bēgošais vilciens», ko Martins Skorsēze izraudzījās pilnai lentes restaurācijai un kura šogad tika izrādīta Kannu kinofestivāla īpašajā pasaules kino šedevru programmā kopā ar «Reiz Amerikā», «Arābijas Lorensu» un citām.

Kopumā festivālā tiks parādītas septiņas kinorežisora A.Končalovska filmas, kā arī darba «Andreja pasija. Andrejs Rubļovs» pilnā versija.

Šai dižā Andreja Tarkovska filmai viņš ir scenārija autors, kā arī tēmas izstrādātājs.

A.Končalovska iestudējuma «Trīs māsas» pasaules pirmizrāde kļūs par svinīgo fināla akordu festivāla noslēgumā 25. septembrī Dailes teātrī.

Jau šodien visās «Biļešu servisa» kasēs iespējams iegādāties abonementus uz A.Končalovska retrospektīvu. Cena - Ls 10. Abonements ietver 5 biļetes uz izraudzītajiem seansiem.

Visas filmas tiks demonstrētas pilnajās versijās no 35 mm kino lentes oriģinālvalodā ar sinhrono tulkojumu austiņās divās valodās (latviešu un krievu).

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu