Noskaidroti Latvijas II blūza konkursa finālisti (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aigars Lapsa

27. un 28. jūlijā Siguldas pilsdrupu estrādē notiks III Latvijas Blūza svētki, kuros piedalīsies 18 grupas no 7 valstīm. Šī gada Blūza svētkus papildinās II Latvijas Blūza izpildītāju konkursa finālistu koncerti.

Ceturtdien, 19. jūlijā, uz «Origo Summer Stage» skatuves noslēdzās II Latvijas Blūza konkursa otrā jeb profesionālā kārta, kurā piedalījās grupas «Fortress», «Ginta Žilinska Trio», «Pūce», «The Peace Street Duo» un «Tonija un draugi». Katram konkursantam bija jāsniedz 25 minūšu priekšnesums žūrijai un skatītājiem. Tika vērtēta izpildījuma oriģinalitāte un atbilstība žanram, kā arī skatuves tēls un individuālā meistarība. Žūrijas komisija saskaņā ar konkursa nolikumu un vadoties pēc vērtēšanas kritērijiem nolēma konkursa finālam izvirzīt sekojošus konkursantus: «Fortress», «Ginta Žilinska Trio», «The Peace Street Duo» un «Tonija un draugi»

Visi četri finālisti skatītāju un žūrijas priekšā atkal stāsies III Blūza Svētku otrajā dienā, sestdien, 28.jūlijā, pulksten 15:00 Siguldas pilsdrupu estrādē.

Konkursantu sniegumu vērtēs starptautiska žūrija: Lietuvas blūza veterāns Aleksandrs Belkins, Augustibluus festivāla producents Rauls Ukareda no Igaunijas, Čikāgas blūza vokāliste Jolanda Buša. No Latvijas puses žūrijā piedalīsies fotogrāfs Aigars Lapsa, blūza pazinējs Dailes Zigis un pasākuma rīkotājs Normunds Kalniņš no Latvijas Blūza atbalsta biedrības.

Konkursa uzvarētājs 2013. gada martā dosies uz Tulūzu Francijā, lai piedalītos starptautiskajā konkursā «European Blues Challenge», kurā tiksies nacionālo blūza konkursu uzvarētāji no 22 Eiropas valstīm. Pasākuma rīkotāji konkursa uzvarētājiem nesola naudas balvas vai kādus citus materiālus labumus, bet uzsver - jau dalība šajā pasākumā nozīmē tikt pamanītam un sniedz iespējas iekļūt Eiropas blūza apritē, jo konkursa rīkotājs «European Blues Union» vienkopus pulcē mūzikas industrijas pārstāvjus no visas Eiropas!

Šogad III Blūza svētki norisināsies divas dienas - 27. un 28. jūlijā, kad līdz pat pusnaktij uz Siguldas pilsdrupu estrādes skatuves kopā ar pašmāju mūziķiem uzstāsies blūzmeņi no ASV, Austrijas, Igaunijas, Itālijas, Lielbritānijas un Lietuvas. Apmeklētāju ērtībai būs norīkoti arī autobusi Rīga-Sigulda-Rīga.

Biļetes iespējams iegādāties Biļešu servisa kasēs visā Latvijā, kā arī www.bilesuserviss.lv un www.bezrindas.lv.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu