«Summertime» festivāla noslēgumā - izcilas zvaigznes (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / HBF

17.augustā plkst.19 Dzintaru koncertzālē notiks ikgadējā festivāla «Summertime» noslēguma koncerts «Gala Galante», kurā uzstāsies izcilas zvaigznes, informē «Hermaņa Brauna fonds».

Koncertā piedalīsies festivāla patronese Inese Galante (soprāns), dziedātāja Dženisa Diksone (Janice Dixon, soprāns, ASV), mūziķis Gabors Boldockis (Gábor Boldoczki, trompete, Ungārija), vokālā grupa The London Quartet (Lielbritānija), īpašie festivāla viesi, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, kā arī diriģents Aleksandrs Viļumanis.

Programmā: Jozefa Haidna, Džoakīno Rosīni, Džordža Gēršvina skaņdarbi, spiričueli un pārsteigumi

Atvadoties no muzikālās vasaras, festivāls Summertime jums dāvās neaizmirstamu koncertu un tikšanos ar izcilu mūziķu mākslu.

Festivāla patronese, Zelta un Platīna disku ieguvēja Inese Galante dzied lielākajos Eiropas un ASV teātros, kuru sarakstam šogad pievienojies arī slavenais Colon operteātris Buenosairesā – tur viņa piedalījusies Hendeļa operas Rinaldo iestudējumā.

Dziedātāja Dženisa Diksone
Dziedātāja Dženisa Diksone Foto: Publicitātes foto / HBF

Uz festivālu Summertime Inese ir aicinājusi savu kolēģi un draudzeni Dženisu Diksoni. Būdama viena no mūsdienu savdabīgākajām dziedātājām, Dženisa Diksone ir pazīstama gan savā dzimtenē – Amerikas Savienotājās Valstīs -, gan Eiropā. Jo īpaši – Besas lomā Džordža Gēršvina operā Porgijs un Besa, kas ir nesusi viņai pelnītus panākumus Amerikā, Austrālijā, Francijā, Nīderlandē, Anglijā, Šveicē un Vācijā. Taču Dženisa Diksone ir pazīstama arī kā Toskas, Donas Elvīras (Dons Žuāns) un Tatjanas (Jevgēņijs Oņegins) lomu smalka atveidotāja.

Dziedātājas īpašā mīlestība ir Vāgnera operu varones.

Pirmo reizi Latvijā uzstāsies izcilais ungāru trompetists, ārkārtīgi spilgts savas profesijas pārstāvis Gabors Boldockis. Orķestri visā pasaulē cīnās par godu spēlēt ar viņu kā solistu. Balvas un godalgas birst pār viņu kā no pārpilnības raga. Tehniska perfekcija un elpu aizraujošas, virtuozas koloratūras – tā ir tikai viena viņa talanta šķautne.

Boldocka interpretācijām piemīt izsmalcinātība un dziļums,

un viņa repertuārā ir visu laikmetu skaņdarbi: no Baha līdz Pendereckim, no Vivaldi līdz Šostakovičam, Hindemitam un Pertam.

Grupa "The London Quartet"
Grupa "The London Quartet" Foto: Publicitātes foto / HBF

Grupas The London Quartet (Ričards Braians, Stīvens Brukss, Marks Flemings un Maikls Stefans) vēsture ir stāsts par to, kā Kembridžas studentu kvartets pārtapa par vienu no pazīstamākajām britu vokālajām grupām. Kvarteta dalībnieku augstais izglītības līmenis apvienojumā ar muzikālo talantu ļauj viņiem senās polifonijas darbus vai moderno džezu dziedāt oriģinālvalodās,

piemēram, flāmu, kastīliešu, katalāņu vai korejiešu valodā, nemaz nerunājot par franču, spāņu, vācu vai dzimto angļu valodu.

Viņi uzstājas visā pasaulē: vai gan viņiem grūti padziedāt kaut kur Aļaskā, Taiti salā vai Barbadosā! Taču grupas pielūdzēju vidū ir arī īpaši klausītāji – tādi kā Viņas Majestāte Lielbritānijas karaliene un Viņas Majestāte Nīderlandes karaliene.

Šogad festivāla Summertime noslēgumā koncertā solisti uzstāsies kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri. Kā allaž, festivāla izskaņas koncertā uz skatuves būs maestro Aleksandrs Viļumanis, kurš ir īstens Hermaņa Brauna fonda draugs un viens no ievērojamākajiem latviešu diriģentiem.

Vēl tiks piedāvāti arī patīkami pārsteigumi, bez kuriem festivālā Summertime jau vairs neiztikt!

Biļetes uz festivāla koncertiem var iegādāties «Biļešu servisa» kasēs un www.bilesuserviss.lv.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu