«Saulkrasti Jazz Festival» galvenie notikumi vēl priekšā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Visu nedēļu Saulkrasti dzīvo uz džeza viļņa. No plkst. 15 Saulkrastu pilsētas centrā līdz pusnaktij atpūtas kompleksā Minhauzena Unda skan džezs visā tā krāšņumā. Saulkrasti Jazz Festival skaļi un pārliecinoši svin savu 15. jubileju. Paralēli koncertiem notiek divi pasākumi – bērnu un jauniešu nometne ar meistarklasēm, kurās šogad piedalās vairāk nekā 100 jauniešu, un «Saulkrasti Jazz Fashion Week». Tas ir šā jubilejas gada festivāla jaunievedums, informē festivāla rīkotāji.

Džeza kultūras plašumu retāk pieminētās šķautnes ir deja un mode, kas saplūdušas ar džeza mūziku. Kopīgā mākslas sesijā festivāla dienas koncertos to demonstrē Latvijas Mākslas akadēmijas studenti sadarbībā ar «I-dejas mājas» horeogrāfiem.

Ceturtdienas, 19. jūlija vakara koncertā muzicēs pedagogi, kas festivāla ietvaros katru dienu nometnē un meistarklasēs skolo jaunos talantus. Būs iespēja novērtēt darbībā pašus skolotājus. Uz skatuves «Mirage Jazz Orchestra» jeb labāko Latvijas džeza mūziķu pavadījumā šovakar muzicēs:

  • Dom Famularo – sitamo instrumentu skolotājs;

  • Ferit Odman – viens no perspektīvākajiem jaunajiem Turcijas bundziniekiem;

  • Anka Koziel – Hāgas Karaliskās konservatorijas vokālā pasniedzēja;

  • Steinar Aadnekvam – viens no talantīgākajiem Norvēģijas ģitāristiem;

  • Francesco Angiuli – itāļu bass mūziķis, kas pieprasīts visā Eiropā;

  • Kestutis Vaiginis – aizrautīgākais lietuviešu saksofonists;

  • Nachum Pereferkovich – klasiskā džeza pianists no Izraēlas. Mirage Jazz Orchestra ir pieaicināti labākie džeza mūziķi Latvijā, un jau pašlaik orķestris ir kļuvis par neatņemamu sastāvdaļu valsts mūzikas dzīvē.

Uz skatuves ceturtdien, 19. jūlijā, būs skatāmi arī kaimiņi lietuvieši - Viļņas Džeza orķestris. Tas ir jauns džeza kolektīvs, kas veidots no labākās jaunās un vecās paaudzes Viļņas džeza skatuves mūziķiem. Sastāva līderi ir Remigijus Rančys un viena no labākajām lietuviešu džeza dziedātājām Neda Malūnavičiūtė. Orķestris atskaņo oriģināli aranžētu džeza un brazīliešu mūziku.

Pirms šā grandiozā koncerta plkst. 19 uz skatuves kāps labākie Baltijas valstu un Baltkrievijas bundzinieki, lai pieliktu punktu sacensībai par labākā bundzinieka titulu šajā gadā. Finālisti ir Iļja Stepanov (Baltkrievija), Ažuolas Paulauskas un Adas Gecevičius (Lietuva), Karl-Juhan Laanesaar un Rauno Pella (Igaunija), Mareks Logins un Rinalds Maksimovs (Latvija). Jaunos bundziniekus vērtēs starptautiska žūrijas komanda ar jau pieminētajiem pasniedzējiem Dom Famularo un Ferit Odman priekšgalā.

Biļetes uz festivāla koncertiem ir nopērkamas Biļešu Paradīzes kasēs, kā arī pasākuma norises vietā. Biļešu cena ir Ls 5, uz sestdienas koncertu - Ls 10. Ir nopērkama arī nedēļas biļete, kas būs derīga pilnīgi visu koncertu apmeklējumam, – tās cena Ls 25.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu