Policijas mājaslapā iedzīvotāji atzīmējuši jau 482 «točkas» (265)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.ic.iem.gov.lv/gis2/, TVNET

Trīs nedēļu laikā kopš Valsts policijas mājaslapā darbojas īpaša karte, iedzīvotāji izdarījuši 482 atzīmes par alkohola, cigarešu vai narkotiku tirdzniecības vietām, vēsta Valsts policija. Iedzīvotāju ievietotā informācija bijusi noderīga gan jaunu «točku» noskaidrošanā, gan papildus apstākļu noskaidrošanā saistībā ar jau policijai zināmām tirdzniecības vietām.

Lielākā iedzīvotāju aktivitāte bijusi Rīgas, Zemgales un Latgales reģionos.

Taču šis skaitlis nav pielīdzināms nelegālo tirdzniecības vietu skaitam, jo nereti vairāki cilvēki atzīmējuši vienu un to pašu vietu, tāpat ir gadījumi, kad pēc policijas pārbaudēm, sniegtā informācija neapstiprinās. Lielākajā daļā cilvēku atzīmēto vietu policija savu darbu jau bija uzsākusi vai plānojusi sākt.

Kopumā šogad sešos mēnešos administratīvo pārkāpumu lietu ietvaros izņemtais alkohola daudzums, salīdzinot ar 2011.gada pirmo pusgadu, ir dubultojies – no 5146 uz 10 846 litriem, bet atsavināto cigarešu daudzums bijis līdzīgs kā 2011. gadā – 1 521 101 vienības.

Līdzīgi kā administratīvajā praksē, arī kriminālprocesu ietvaros izņemtais alkohola daudzums 2012.gada pirmajā pusgadā ir palielinājies divkārtīgi – no 24 065 līdz 46 092 litriem, tāpat arī ar izņemtais cigarešu skaits – pērn izņemtas 5 238 277, bet šogad 11 218 675 cigaretes.

Jau ziņots, ka Valsts policijas mājaslapā no 21.jūnija darbojas īpaša karte, kurā iedzīvotāji var atzīmēt nelegālā alkohola, cigarešu un narkotiku tirdzniecības vietas jeb tā sauktās točkas.

Iedzīvotāji Valsts policijas mājaslapā www.vp.gov.lv var norādīt adresi ar tirdzniecības vietu un tirgoto preci. Tad valsts kartē parādīsies norādītā vieta, taču tā būs redzama tikai konkrētajam policijas iecirknim, kura apkalpojamā teritorijā nelegālā tirgotava atrodas. Iedzīvotāji varēs ziņot anonīmi vai arī atstāt savus kontaktus.

Tirdzniecības vietu karte gan ir tikai viens no veidiem, kā policijai var par tām ziņot. Joprojām darbojas policijas anonīmie tālruņi un elektroniskā pasta adreses.

Komentāri (265)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu