Elīna Šimkus: «Dziedāt Rīgas Domā ir īpaša bauda» (9)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Piektdien, 20.jūlijā, Starptautiskā ērģeļmūzikas festivāla «Rīgas Doms» ietvaros Rīgas Domā koncertēs operdziedātāja Elīna Šimkus (soprāns) un ērģelniece Vita Kalnciema. Sarunā ar portālu TVNET skaistās balss īpašniece stāsta, ka Rīgas Domā jau ir uzstājusies; tiesa, līdz šim viņas balss tur nav skanējusi pārāk bieži.

«Grandiozs notikums bija sera Pola Makartnija oratorijas «Ecce cor meum» pirmatskaņojums Baltijas valstīs, un toreiz man bija gods piedalīties šajā koncertā, dziedot solo,» atminas Elīna, piebilstot, ka iespēja dziedāt Rīgas Domā viņa allaž sagādā prieku.

«Šajā baznīcā ir fantastiskas ērģeles, akustika, noskaņa! Tāpēc arī piekritu piedāvājumam šeit uzstāties atkal. Protams, kā jau ikvienai baznīcai,

arī Rīgas Domam ir savas akustiskās īpatnības, taču man šķiet, ka es šo koncertzāli pazīstu.

Ceru, ka viss būs kārtībā,» dziedātāja smaida.

Savu soloprogrammu šim koncertam Elīna ir izvēlējusies ļoti rūpīgi: «Varbūt tas bija mazliet egoistiski, bet šoreiz dziedāšu tos skaņdarbus, kas man pašai vislabāk patīk - savus mīļākos skaņdarbus. Programmā ir gan senāki komponisti - kā, piemēram, Antonio Vivaldi un Mocarts -, gan nedaudz tuvāki mūsdienām: Eduards Grīgs un Pulenks. Skanēs arī Sezāra Franka mūzika, jo viņam šogad ir jubilejas gads. Vārdu sakot, varbūt mazāk pazīstami, bet tiešām ļoti skaisti skaņdarbi. Šoreiz nolēmām iztikt bez «Ave Maria», taču

tā būs tāda burvīga, noskaņu pilna programma.»

Elīna Šimkus arī atklāj, ka šovasar gan Rīgā, gan Latvijā viņas balss būs dzirdama biežāk nekā citkārt: 17.augustā Rīgas pilsētas svētku ietvaros viņa dziedās soprāna partiju Karla Orfa skaņdarbā «Carmina Burana», bet pēc tam piedalīsies vairākos Garīgās mūzikas koncertos gan Rīgā, gan Liepājā.

Biļetes uz 20.jūlija koncertu var iegādāties Rīgas Doma kasē.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu