Pārstāvji no Latvijas Lielbritānijā nesīs Olimpisko lāpu (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Trešdien, 18. jūlijā, Kentas grāfistē Lielbritānijā četri pārstāvji no Latvijas veiks katrs savu distanci 2012.gada Londonas Olimpisko spēļu lāpas stafetē.

Sporta skolotājs Aivars Čaklis no Ventspils novada, tulkotāja Ieva Liepiņa no Rīgas, restorāna Vincents šefpavārs un biedrības Slow Food Riga priekšsēdētājs Mārtiņš Rītiņš un 14 gadus vecā Valmieras SOS bērnu ciemata audzēkne Linda Kļaviņa – katrs no viņiem mēros aptuveni 300 metru garu distanci šajā prestižajā stafetē.

Otrdien no rīta lidostā Rīga ģimenes un atbalstītāji pavadīja lāpas nesējus ceļā uz Lielbritāniju, novēlot izturību un daudz labu iespaidu. Pavadīt Olimpiskās lāpas nesējus bija ieradies arī Sportland mārketinga speciālists Edgars Miezītis, kurš Lindai Kļaviņai pasniedza dāvanā jaunus skriešanas apavus.

Novērtē jauniešu centienus

Sportland novērtē jauniešu centienus gūt panākumus sportā, tāpēc Lindas sasniegumi un piedalīšanās Londonas Olimpisko spēļu lāpas stafetē īpaši iepriecina šo Samsung Iedvesmas skrējiena Hope relay atbalstītāju.

Noslēgumam tuvojas Samsung Iedvesmas skrējiens Hope Relay

Līdz ar Latvijas lāpas nesēju startu Olimpiskās lāpas stafetē noslēgumam tuvojas Samsung Iedvesmas skrējiens Hope Relay, kura ietvaros ikviens Latvijas iedzīvotājs tika aicināts iejusties lāpas nesēja lomā, paveicot labu darbu.

Skrienot, braucot ar velosipēdu, skrituļslidām vai jebkā citādi aktīvi veicot vismaz 3 km distanci un reģistrējot to ar viedtālruņa un aplikācijas Hope Relay palīdzību, ikviens var dot savu ieguldījumu SOS bērnu ciematu atbalstam.

Par katriem 3 km, kas mēroti ar Hope Relay aplikāciju, Samsung ziedo 1 eiro bez vecāku gādības palikušiem bērniem, kuri dzīvo SOS ciematos. Veikt savu iedvesmas distanci ikviens jebkurā laikā var vēl līdz šīs nedēļas beigām.

Latvijas lāpas nesēju startam iespējams sekot līdzi Olimpisko spēļu interneta vietnē.

Olimpisko spēļu interneta vietne

Olimpiskās lāpas nesēji atgriežas Latvijā ceturtdien, 19. jūlijā, plkst. 17:50, un ikviens tiek aicināts uz sagaidīšanas pasākumu lidostā Rīga.

Samsung un Olimpiskās spēles

Samsung Electronics ir Londonas 2012. gada Olimpisko spēļu un Olimpiskās lāpas stafetes vispasaules partneris, kas atbalsta Olimpisko kustību jau vairāk nekā 20 gadus. Pirms katrām Olimpiskajām spēlēm Samsung visā pasaulē izvēlas īpašus Olimpiskos sūtņus, kuri atbalsta un popularizē olimpisko ideju. 2012. gada Londonas Olimpisko spēļu sūtne no Latvijas ir vieglatlēte Ineta Radeviča.

Londonas 2012. gada Olimpisko spēļu lāpas stafete Lielbritānijā aizsākās 18. maijā. Līdz pat Olimpisko spēļu atklāšanai 27. jūlijā Olimpiskā uguns 8000 lāpas nesēju rokās 70 dienu laikā apceļos visu Lielbritāniju, mērojot kopumā 8000 jūdzes. Šī ir jau trešā reize, kad Samsung sniedz vienreizēju iespēju Olimpiskās lāpas stafetē piedalīties arī Latvijas pārstāvjiem.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu