«Jaunais vilnis" nav māksla! (19)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tuvojas daudzu kritizētais starptautiskais populārās mūzikas jauno izpildītāju konkurss «Jaunais vilnis» (JV). Par mākslu to neuzskata arī valsts kontroliere Inguna Sudraba, kura iepriekš bijusi uz dažiem koncertiem.

Sudraba intervijā portālam TVNET saka, ka sevi neuzskata par aktīvu JV apmeklētāju: «Es pat neteiktu, ka esmu aktīva apmeklētāja.»

Viņa apmeklējusi tikai trīs koncertus visa JV pastāvēšanas laikā.

Uzaicina Krievijas vēstnieks

Pagājušajā vasarā viņa festivālu apmeklēja, jo viņu uzaicināja Krievijas vēstnieks. Uz JV ieradās arī Krievijas revīzijas palātas priekšsēdētājs.

Sudraba JV koncertus neuzskata par mākslu. Taču festivālā jūtama liela labestība un pozitīva cilvēku enerģija. «Cilvēki ir ļoti pozitīvi noskaņoti šajā pasākumā, bet tā noteikti nav māksla.

Man būtu žēl sava laika, lai apmeklētu ļoti daudz JV koncertus,» viņa sacīja un akcentēja, ka koncerti notiek ar ierakstiem. «Fonogramma vēl vairāk degradē koncertu kā tādu.»

Kā mākslas kvalitāte tie mani nesaista un neiedvesmo.

Vienlaikus Sudraba neizslēdz, ka arī šogad varētu apmeklēt JV.

Tas gan varētu notikt tikai tad, ja viņa saņems nozīmīgu uzaicinājumu saistībā ar darbu.

«Krievijas cilvēkiem ļoti daudz nozīmē Raimonds Pauls vai iespēja būt viņa koncertā. Viņi to uzskata par lielu privilēģiju.»

Pavisam drīz jau klāt

TVNET jau ziņojis, ka JV šogad Jūrmalā notiks no 24.jūlija līdz 29.jūlijam.

Latviju JV šogad pārstāvēs vokālā grupa «Framest».

Konkursa finālā bez Latvijas būs pārstāvēta arī Armēnija, Baltkrievija, Izraēla, Itālija, Kazahstāna, Ķīna, Kirgizstāna, Lietuva, Meksika, Nigērija, Krievija, Ukraina un Somija.

«Biļešu servisa» mājaslapā lasāms, ka uz 27.jūlijā un 29.jūlijā notiekošajiem koncertiem

biļetes vēl pieejamas tikai par 300 latiem,

bet uz pārējo dienu koncertiem biļetes var iegādāties arī par lētāku maksu.

Skatīt pievienoto video.

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu