Slavenā Glāzgovas «Rangers» komanda nākamo sezonu aizvadīs 3. līgā (7)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Finansiālas grūtības izjūtošais slavenais Skotijas futbola klubs Glāzgovas «Rangers» nākamajā sezonā spēlēs valsts trešajā līgā, kas ir ceturtā spēcīgākā, piektdien nolēmusi Skotijas Futbola līga.

Jau jūlija sākumā pret «Rangers» komandas dalību nākamās sezonas Skotijas premjerlīgas čempionātā vienbalsīgi nobalsoja visi pārējie augstākajā līgā spēlējošie klubi.

Savukārt piektdien 25 no 30 Skotijas Futbola līgas sistēmā spēlējošie klubi nobalsojuši par «Rangers» nosūtīšanu uz trešo divīziju.

Aprīlī Skotijas Futbola asociācija (SFA) piesprieda mūža diskvalifikāciju bijušajam «Rangers» īpašniekam Kreigam Vaitam, bet pirms tam februārī pret «Rangers» komandu tika sākta bankrota procedūra.

Jau iepriekš Glāzgovas «Rangers» komandai tika liegts nākamajā sezonā startēt Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) pārraudzītajos turnīros, bet pēc maksātnespējas paziņošanas tam Skotijas čempionātā tika atņemti desmit kopvērtējuma punkti.

Pašlaik kluba īpašnieki ir konsorcijs ar Čārlzu Grīnu priekšgalā.

Maijā «Rangers» tika atcelts aizliegums 12 mēnešus iegādāties jaunus spēlētājus. Šādu lēmumu, kas attiecās uz vismaz 18 gadus veciem futbolistiem, bija pieņēmusi SFA, tomēr «Rangers» tiesā panāca, ka tas tiek atcelts.

Kluba revīzijā tika konstatēts, ka kopējie tā parādi var sasniegt 134 miljonus mārciņu (117 miljonus latu).

Skotijas premjerlīgas kopvērtējumā «Rangers», pat neskatoties uz punktu sodu, aizvadītās sezonas noslēgumā ar 73 punktiem 38 spēlēs spēja finišēt otrajā vietā. Sīvākajai konkurentei Glāzgovas «Celtic» tā zaudēja 20 punktus, bet trešo vietu ieņēmušo «Motherwell» komandu apsteidza par 11 punktiem.

«Rangers» komanda Skotijas čempionātā bija triumfējusi iepriekšējās trīs sezonas, bet kopumā tās kontā ir 54 valsts čempionu tituli.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu