Fotoreportāža: «Dirty Deal Audio» bītmeikeru cīņas (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

7. jūlijā norisinājās latviešu bītmeikeru cīņas, kurās no astoņiem dalībniekiem tika izvēlēti divi spēcīgākie, kuri šā gada 11. augustā brauks pārstāvēt Latvijas un «Dirty Deal Audio» vārdu internacionālajās bītu cīņās Lietuvā, festivāla «Satta Outside» ietvaros. Sīvā cīņā pirmo vietu ieguva bītmeikers un mūziķis Uģis Vālodze jeb Oriole, kā otrs tika izvēlēts Kārlis Kolmanis ar skatuves vārdu 181h.

Latvijas bītmeikeru cīņu vērtēja starptautiska žūrija: viens no Krievijas šā brīža spēcīgākajiem bītmūzikas pārstāvjiem – Dza un lietuviešu jaunās mūzikas atbalsta grupas un izdevniecības «Renegades Of Bump» vadītājs un mūziķis Vaiper Despotin. Vērtēšanā piedalījās arī publika, atdodot balsi par savu favorītu. Vērtējot jaunos mūziķus, uzsvars tika likts uz bīta atskaņošanas tehniku, mūziķa atraktivitāti un darbu ar klausītājiem.


Uģis Vālodze jeb Oriole

Oriole ir viens no «Dirty Deal Audio» pionieriem, bītmeikers un mūzikas producents ar neatkārtojamu stilu. Spēj aizraut pat tos, kuru ausīs viņa mūzika nonāk pirmoreiz. Oriole sniedzis ievērojamu artavu Latvijas hiphopa skatuvē, sadarbojies arī ar ārzemju mūziķiem un izdevis vairākus albumus, kas izraisījuši rezonansi ne tikai hiphopa komūnā, bet arī ārpus tās. Oriole savu mūziku pasniedz ar neviltotu prieku un entuziasmu, telpu piepildot ar sevišķu enerģiju.

Kārlis Kolmanis jeb 181h

Vairāk informācijas par festivālu: sattaoutside.lt

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu