Noklausies dziesmu no filmas «Izlaiduma gads» (15)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes
References: API SITE

Režisora Andra Gaujas topošās filmas «Izlaiduma gads» veidotāji nodod klausītāju vērtējumam filmas tituldziesmu «Too Close To You». Saskaņā ar filmas scenāriju to izpilda realitātē neeksistējoša grupa «The Front Line», kuras mūziķu lomā filmā iejūtas četri aktieri, taču patiesībā aiz šā nosaukuma slēpjas unikāls pieredzējušu Latvijas roka un popa mūziķu kopprojekts, informē filmas sabiedrisko attiecību pārstāve Linda Igolniece.

«The Front Line»

Filmas scenārijs paredz, ka grupas «The Front Line» sastāvā ietilpst Ēriks, Nana, Fatū un Jurčiks. Uz ekrāna šos tēlus atveido aktieri Ivars Auziņš, Lingita Lina Bopulu, Aminata Diarra un Dāvis Auškāps. Savukārt mūzikas ierakstā aiz nosaukuma «The Front Line» slēpjas grupas «The Briefing» vokāliste Kristīna Dobele, «The Hobos» mūziķi Vilnis Krieviņš, Mārtiņš Burkevics un Egons Kronbergs, kā arī Uģis Vītiņš, Ingus Baušķenieks un Andris Gauja.

Reālajā dzīvē neeksistējošā grupa «The Front Line» ar dziesmu «Too Close To You» jau paspējusi pārsteigt vairāku Latvijas mūzikas festivālu apmeklētājus, pēkšņi parādoties uz skatuves pazīstamu grupu uzstāšanās starplaikos un imitējot uzstāšanos plaša fanu loka priekšā. Pēdējā grupas uzstāšanās notikusi šāgada mūzikas festivālā «Summer Sound Liepājā». Šos kadrus ikreiz iemūžinājusi «Izlaiduma gada» operatoru komanda, un drīzumā tie nonāks plašāka skatītāju loka vērtējumam filmas sociālajos tīklos.

Dziesmas «Too Close To You» tekstu sacerējis Kaltenē dzīvojošais, Čikāgā dzimušais dzejnieks Pēteris Cedriņš, bet mūzikas autors ir filmas režisors Andris Gauja. Ieraksts tapis Ingus Baušķenieka ierakstu studijā «Bicycle Systems» paša Baušķenieka virsvadībā.

«Izlaiduma gads»

Filma «Izlaiduma gads» stāsta par jaunu skolotāju Zani, kura pēc sāpīgas vilšanās personiskajā dzīvē visu enerģiju atdod savai jaunajai audzināmajai klasei, kas ir nepakļāvīgi jaunieši. Zanes entuziasms un ideālisms ļauj viņai nodibināt patiesu un ciešu draudzību ar klasi – tā kļūst tikpat kā par lielu ģimeni. Taču viss mainās, kad Zanē iemīlas viens no skolniekiem, Makss, un arī Zanei ir grūti pretoties vēlmei būt mīlētai. Zanei ir jāizvēlas: dzīvot tādu dzīvi, kādu vēlas viņa pati, vai tādu, kādu pieprasa sabiedrība.

Filmā sadarbojas profesionāli aktieri ar jauniešiem, kuriem līdz šim nav pieredzes aktieru darbā. Skolotāju lomās ir Inga Alsiņa (Jaunais Rīgas teātris), Gatis Gāga (Jaunais Rīgas teātris), Ivars Auziņš (Dailes teātris), Marina Janaus (Dailes teātris), Liena Šmukste (Jaunais Rīgas teātris) u.c., bet skolēnus atveido reāli vidusskolēni: Mārcis Klatenbergs, Edgars Siliņš, Ieva Apine, Elza Feldmane u.c. Filmā piedalīsies arī pazīstamais Krievijas aktieris Konstantīns Lavroņenko, kā arī jau pieminētā Lingita Lina Bopulu un citi.

«The Front Line»
«The Front Line» Foto: publicitātes

«Izlaiduma gada» režisors ir Andris Gauja, scenārija autors Lauris Gundars, operators Aleksandrs Grebņevs, producenti Andris Gauja un Guna Stahovska, māksliniece Ilze Kauliņa. Filma ir Latvijas un Krievijas kopražojums, kur Latviju pārstāv filmu studija «Riverbed», bet Krieviju - Maskavas filmu studija «Horosho Production». Filmu plānots nodot skatītājiem 2013. gada septembrī.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu