«UgunsGrēka» Gunārs audzē kartupeļus un zemenes (19)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ingrīda Punka

TV3 seriāla «UgunsGrēks» bārmenis Gunārs jeb Latvijas Nacionālā teātra aktieris Egils Melbārdis jau trešo gadu nomā zemes gabalu Vecumniekos. Klusā meža nostūrī aktieris iekopis dārzu, kurā aug loki, kartupeļi, tomāti un zemenes. Ar savu hobiju Egils aizrāvis arī 12 gadus veco dēlu Gustavu.

Šobrīd Latvijas Nacionālajā teātrī ir vasaras sezonas brīvdienas, arī TV3 seriāls «UgunsGrēks» šajā laika posmā netiek filmēts, tādēļ aktieris Egils Melbārdis atslēdzis savu mobilo tālruni un nodevies savam hobijam – dārza darbiem. Jau trešo gadu Vecumnieku apkaimē aktieris nomā nelielu zemes gabalu. Viņš pa šo laiku paguvis iekopt gan dārzu, gan uzcelt dārza mājiņu, lai pēc fiziskajām nodarbēm dārzā, nav jāmēro ceļš uz Rīgu.

«Aizvadītā teātra sezona bija ļoti noslogota. Visu jūniju mēģinājām sezonas noslēguma izrādi «Skroderdienas Silmačos», tādēļ līdz dārzam Vecumniekos praktiski nebija laiks aizbraukt. Līdzko sākās atvaļinājums, devos uz dārzu, un pašam bija neērti, ka zāle tik gara saaugusi. Ņēmu rokās izkapti un nopļāvu garo zāli. Vispār jau vēl neko daudz neesmu šovasar dārzā paveicis, ceru, ka viss vēl priekšā,» stāsta aktieris.

Līdzko aktierim ir brīvs brīdis viņš kopā ar savu 12 gadīgo dēlu Gustavu, kas dzimis laulībā ar aktrisi Annu Klēveri, dodas uz Vecumniekiem. «Sievasmāte dzīvo Mērsragā, bet tas ir diezgan liels attālums no Rīgas, bet uz Vecumniekiem varam aizbraukt no rīta, parakņāties pa zemi un jau vakarā esam mājās,» teic Melbārdis. Viņš, slavējot savu dēlēnu, atzīst, ka Gustavs jau pieaudzis un izstiepies augumā tikpat garš kā tētis. «Jā, viņš man dārzā ir reāls palīgs. Man ar dēlu ir izveidojušās ļoti sirsnīgas attiecības. Tās var dēvēt par tēva un dēla vai labāko draugu attiecībām. Es jau ļoti ceru, ka arī dēlam nākotnē būs interese par manu dārza hobiju,» par lieliskajām attiecībām ar dēlu priecājas aktieris.

Latvijas Nacionālā teātra aktieris Egils Melbārdis ar dēlu Gustavu, apbruņojušies ar darba rīkiem, dodas ceļā uz savu dārzu Vecumniekos
Latvijas Nacionālā teātra aktieris Egils Melbārdis ar dēlu Gustavu, apbruņojušies ar darba rīkiem, dodas ceļā uz savu dārzu Vecumniekos Foto: Ingrīda Punka

Egils savā Vecumnieku dārzā šopavasar desmit minūtes pirms pērkona negaisa paguvis iedēstīt dažas vagas ar kartupeļiem, kā arī jau novākta pašu audzētu zemeņu raža.

«To ko izaudzējam, to arī uz vietas dārzā apēdam. Tāpēc jau arī dārzs ir domāts. Zemgales pusē viss aug griezdamies. Šogad vienīgi nepaguvu iestādīt tomātus, lokus un dilles,» viņš stāsta. Vecumnieku dārza mājiņā, kas atrodas meža ielokā, nav pat elektrības. Aktieris par to tikai priecājas, jo savā dārzā viņš var baudīt mieru un klusumu, kā arī atpūsties un uzkrāt spēkus.

«Man ļoti patīk rušināties pa dārzu. Fiziski strādājot, par neko citu nedomāju. Turklāt, darbojoties pa dārzu, redzi darba augļus,» viņš nosaka.

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu