Uz «Positivus» skatuves: «Tiger & Woods» (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Līdz «Positivus» festivālam atlicis nedaudz mazāk par divām nedēļām, tāpēc turpinām jūs regulāri iepazīstināt ar jau pazīstamām, kā arī mazāk dzirdētām grupām, kas šovasar uzstāsies Salacgrīvā. Ļausim detalizētāk uzzināt par māksliniekiem un, iespējams, sadzirdēt vēl nedzirdēto. Šoreiz pastāstīsim par «Tiger & Woods».

Aiz leoparda logo maskējušies divi itāļu dīdžeji - «Tiger & Woods» (Larry Tiger, David Woods), kas klausītāju uzmanību saistījuši ar house un funk mūziku, ko viņi sauc pār nākotnes boogie. Vadot savu ierakstu kompāniju «Editainment», izdodot līdzīgu mākslinieku darbus «Cleo & Patra» un «Pop & Eye» (puiši apgalvo, ka viņi paši nemaskējas aiz šiem nosaukumiem), mūziķi pagūst izdot arī savu debijas albumu «Throgh the Green» 2011. gada maijā. Pirmie ieraksti gan veikti jau 1993. gadā, tomēr līdz albumam bija jānonāk attīstoties un pilnveidojoties, graizot un liekot kopā... Šobrīd «Tiger & Woods» strādā ar vokālisti Em, viņa ir no tās pašas vietas, no kuras nāk puiši, bet viņi neatklāj, par kuru vietu ir runa, tikai saka, ka Em ir apbrīnojama. Pie iedvesmām puiši min Evelyn Champagne King, agrīnos Dženetas Džeksones (Janet Jackson) ierakstus, jebko no Prince un Andrē Simonu (Andre Cymone), kas tiek saukts par bērnības atkarību.

«Tiger & Woods»
«Tiger & Woods» Foto: Publicitātes foto
Grupas nosaukumam nav nekādas dziļākas nozīmes, tas vienkārši izklausoties labi,

Mr. Tiger & Mr. Woods – divi resni vīri melnā aiz kāršu kavām, līdzīgi kā Džimijs Džams (Jimmy Jam) un Terijs Luiss (Terry Lewis). Mūziķi saka, ka viņi nemaz neplānoja būt anonīmi, kā tas šķiet logo un reto bilžu dēļ, bet tā ir sanācis un tā arī ir jautrāk, jo mūsdienās jau nekas nav apslēpts, var google meklētājā ievadīt jebko un uzzināt gluži vai visu iespējamo. Jāpiebilst gan, ka, ņemot vērā grupas nosaukumu, puiši maskējušies patiešām labi, jo informācijas meklēšanu ievērojami apgrūtina nosaukuma līdzība ar pasaulslaveno golfa spēlētāju Tiger Woods. Savukārt bildēs pārsvarā redzams rotaļu tīģeris, kas šķiet apceļojis vai visu pasauli.

Dīdžejiem patīk atrast ko jaunu jau labi zināmās dziesmās, tās salabot mūsdienu auditorijai.

«Tiger & Woods» patīk tumsa, tāpēc lielākoties viņi tā arī uzstājas, kā paši saka – runa jau nav par frizūrām, bet par mūziku.

Lai gan nekas visā plašajā tīmeklī tūres aprakstu datumos neliecina, ka mākslinieki viesosies Latvijā, tomēr cerēsim, ka organizatori mums nav samelojuši, bet «Tiger & Woods» piemirsuši norādīt, ka piedalīsies «Positivus» festivālā.

«Positivus» festivāls šovasar viesus Salacgrīvā pulcēs 20. un 21. jūlijā. Biļetes uz festivālu nopērkamas internetā «tickets.positivusfestival.com», «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās un «Nordea» bankomātos visā Latvijā.


Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu