Elizabete Zagorska saraudina tēvu (24)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

Dziedātāja Elizabete Zagorska kopā ar savu tēvu, populāro aktieri Rolandu Zagorski Dikļu pilī skatītāju vērtējumam nodeva savu jaunāko veikumu - koncertprogrammu «Mēness pavadā». Abu uzstāšanās bija īpaši emocionāla, un vienā brīdī Elizabetei pat izdevās tik ļoti aizkustināt tēvu, ka viņa acīs iemirdzējās asaras.

Pirms koncerta Dikļu pilī Elizabete ar tēvu Rolandu Zagorski bija apmetusies prezidenta apartamentos, kur mierīgā gaisotnē abi gatavojās koncertam «Mēness pavadā». Lai Elizabete pilnībā varētu nodoties skatuvei, viņu uz Dikļiem nepavadīja ģimene – vīrs, Latvijas Televīzijas operators Rolands Veikša, todien darba darīšanās atradās Liepājā, bet abas meitiņas Loreta un Luīze bija uzticētas auklei.

Kopā ar Elizabeti Zagorsku muzicē gan viņas tētis, aktieris Rolands Zagorskis, gan izcilie mūziķi Ēriks Upenieks (bass un akustiskā ģitāra), Dzintars Vīksna (perkusijas) un Edgars Jass (taustiņi)
Kopā ar Elizabeti Zagorsku muzicē gan viņas tētis, aktieris Rolands Zagorskis, gan izcilie mūziķi Ēriks Upenieks (bass un akustiskā ģitāra), Dzintars Vīksna (perkusijas) un Edgars Jass (taustiņi) Foto: Sejas.lv

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Elizabete atklāj, ka savā jaunajā koncertprogrammā viņa atļāvusies būt patiesa. Ja līdz šim Elizabeti ierasts uz skatuves redzēt kā enerģiski spēcīgu sievieti, jaunajā koncertprogrammā viņa atklāja savas romantiskās rakstura iezīmes. Turklāt pēc 15 gadu pārtraukuma uz skatuves atkal muzicēja Elizabetes tētis, aktieris Rolands Zagorskis. Koncerts ir pirmais tēva un meitas kopdarbs, jo līdz šim aktieris ar savu atvasi vēl nebija uzstājies. «Ar tēti runājam vienā valodā jau kopš manas bērnības. Tētis ir tas cilvēks, kas stiprina manu garu. Mēdz teikt, ja sievietei tēva gars ir spēcīgs, tad viņa pati būs stipra. Taču, ja sieviete savu tēvu necienīs un nemīlēs līdz sirds dzīlēm, tad arī gars būs vājš. Iespējams, arī tāpēc esmu tik stipra. Man ar tēti ir vienādi uzskati, un mēs runājam vienādā valodā,» Elizabete raksturo savas īpaši tuvās tēva un meitas attiecības.

Savukārt Zagorskis atzīst, ka iepriekš ar Elizabeti nav koncertējis un uzstājies uz vienas skatuves, ļaujot viņai pašai iet savu dzīves ceļu, lai kāds no malas nepadomā, ka Zagorskis bīda un virza meitu. «Tagad viņa pati ir atvērusies,» ar atvasi lepojas Zagorskis. Elizabete atzīst, ka nekad nav izmantojusi savu slaveno vecāku vārdu. Dziedātājas mamma ir Latvijas Nacionālā teātra aktrise Gunta Virkava. «Man nekad nav bijis tā, ka es piezvanīšu kādam režisoram vai komponistam un man būs vai nu loma izrādē, vai jauna dziesma,» viņa piebilst.

Komentāri (24)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu