Ārsts: Timošenko veselības stāvoklis uzlabojas (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Notiesātas Ukrainas bijušās premjerministres Jūlijas Timošenko veselības stāvoklis stabili uzlabojas, žurnālistiem Harkovā pirmdien paziņoja Berlīnes klīnikas «Charite» ārsts Lucs Harmss, kas ir Vācijas ārstu komandā, kas uzrauga Timošenko ārstēšanu Ukrainas valsts dzelzceļa uzņēmuma «Ukrzaļizņica» centrālajā klīniskajā slimnīcā Harkovā.

«Ir vērojama neliela stabila uzlabošanās. Tomēr mēs Timošenko ārstējam tikai sešas nedēļas kopš badastreika izbeigšanas. Ir vērojama uzlabošanās, bet jāskatās, kā slimība attīstīsies tālāk,» viņš norādīja.

Harmss uzsvēra, ka «Charite» klīnikas ārsti nav apmierināti ar ārstēšanas efektivitāti. «Tomēr gadījumā, kad slimība ir kļuvusi hroniska, jo netika ārstēta vairākus mēnešus līdz tam, gaidīt kaut kādu izrāvienu tik īsā laikā ir neiespējami,» piebilda ārsts no Vācijas.

Savukārt Timošenko advokāts Sergejs Vlasenko iepriekš paziņoja, ka viņas veselības stāvoklis pasliktinās. Viņš skaidroja, ka tas ir saistīts ar «nervu sasprindzinājumu, stresu, ekspertīzēm».

Harmss atklāja, ka ir ticies ar Harkovas slimnīcas ārstiem un apspriedis turpmāku Timošenko ārstēšanas gaitu.

Timošenko diagnosticēta starpskriemeļu diska trūce.

Otrdien Harkovas Kijevas rajona tiesā notiks nākamā tiesas sēde prāvā, kurā tiek izskatīta lieta pret Timošenko saistībā ar apsūdzībām par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas, zādzību un ienākumu ārvalstu valūtās slēpšanu laikā, kad viņa 90.gados vadīja enerģētikas uzņēmumu «United Energy Systems of Ukraine » (UESU). Tiesa jau vairākkārt atlikusi šīs lietas izskatīšanu un nolēma, ka Timošenko ir jāveic tiesu medicīnas ekspertīze.

Kijevas Pečoras rajona tiesa pērn oktobrī atzina Timošenko par vainīgu amata pilnvaru pārsniegšanā saistībā ar gāzes piegāžu līgumu parakstīšanu starp Ukrainu un Krieviju un piesprieda viņai septiņu gadu cietumsodu.

Rietumvalstis pauž viedokli, ka Timošenko, kas ir opozīcijas partijas «Tēvzeme» līdere, tiek vajāta politisku motīvu dēļ. Šādu viedokli pauž arī Timošenko, kas savu vainu neatzīst.

Eiropas Savienība ir nosodījusi Timošenko notiesāšanu kā selektīvā tiesiskuma piemēru un brīdinājusi Ukrainu, ka bloka dalībvalstis neratificēs politiskās asociācijas un brīvās tirdzniecības līgumu, ko paredzēts parakstīt ar Ukrainu, kamēr vien Timošenko atradīsies apcietinājumā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu