Noslēgsies folkloras festivāls «Baltica 2012»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien, 9.jūlijā ar bagātīgu un interesantu programmu Madonā izskanēs 25.starptautiskais folkloras festivāls «Baltica 2012». No plkst.12 Madonas ielās un laukumos varēs baudīt gadatirgu un koncertus, bet plkst.18 Madonas estrādē notiks festivāla noslēguma koncerts. Dienas laikā kinoteātrī «Vidzeme» interesenti būs aicināti noskatīties filmu programmu, ko festivāls piedāvās savā kinofestivālā «Etno Baltica», savukārt Madonas Novadpētniecības un mākslas muzejā plkst.11 tiks atklāta izstāde «Daba krāso».

Madonā ar saviem priekšnesumiem viesosies ārvalstu latviešu grupas, kā arī būs baudāmsā rvalstu grupu koncerts.

Šoreiz starptautiskajā folkloras festivālā «Baltica» akcents tika likts uz autentisko folkloru, taču bija arī folkloras deju kopu koncerts, rituāla rakstura koncerti, Latgales psalmu dziedājums baznīcā, teicēju koncerts, vīru un arī sievu koncerts, kā arī citas aktivitātes.

Festivālā šovasar kupli tika pārstāvētas ne tikai pašmāju folkloras kopas, bet piedalījās arī kopas un stāstnieki no Lietuvas, Igaunijas, Zviedrijas, ASV, Bulgārijas, Izraēlas, Itālijas, Francijas, Ukrainas un Lielbritānijas. Ar savas tautas tradicionālās kultūras bagātību iepazīstināja arī 17 mazākumtautību grupu dalībnieki.

Starptautiskais folkloras festivāls «Baltica» notiek kopš 1987.gada. Tā ir ikgadēja tradīcija, kas notiek katru gadu citā valstī - Lietuvā, Latvijā vai Igaunijā. Festivāls «Baltica» ir iekļauts Starptautiskā Folkloras festivālu organizācijas (CIOFF) apritē.

«Baltica» ir Baltijas tautām ļoti nozīmīgs folkloras festivāls, kurā tiek pausta tautu tradicionālā kultūra - dziesmas, instrumentālā mūzika, stāstījumi, rotaļas, dejas, kā arī lietišķā un dekoratīvā mākslas, amatniecība un citas tautas kultūras izpausmes formas. Festivālā piedalās etnogrāfiskie ansambļi, folkloras kopas, individuālie izpildītāji, kā arī citas grupas un indivīdi, kuru priekšnesums atbilst festivāla rīkotāju iecerēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu