Dešāms apstiprināts par Francijas izlases galveno treneri

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Bijušais Francijas futbola izlases kapteinis Didjē Dešāms svētdien oficiāli apstiprināts par valstsvienības galveno treneri, paziņojusi Francijas Futbola federācija (FFF).

43 gadus vecais Dešāms bija Francijas izlases kapteinis 1998.gada Pasaules kausa izcīņā, kā arī 2000.gada Eiropas čempionātā. Abos šajos turnīros uzvarēja tieši Francija.

Viņš amatā nomainījis savu kādreizējo komandas biedru Lorānu Blānu, kurš pēc nesen notikušā Eiropas čempionāta finālturnīra paziņoja par atkāpšanos. Šajās sacensībās Francija ceturtdaļfinālā piekāpās nākamajai čempionvienībai Spānijai.

Līgums ar Dešāmu noslēgts uz diviem gadiem ar iespēju sekmīga snieguma gadījumā to pagarināt vēl uz diviem.

Kā spēlētājs Dešāms kopā ar Marseļas «Olympique» komandu 1993.gadā uzvarēja UEFA Čempionu līgas turnīrā, bet vēlāk aizvadīja veiksmīgu spēlētāja karjeru arī Itālijas klubā Turīnas «Juventus» un Londonas «Chelsea» Anglijā.

Savukārt kā treneris Dešāms 2004.gadā aizveda Francijas klubu «Monaco» līdz Čempionu līgas finālam, bet 2006./2007.gada sezonā palīdzēja «Juventus» komandai atgriezties Itālijas augstākajā līgā.

2009./2010.gada sezonā Dešāms savā pirmajā darba gadā palīdzēja Marseļas «Olympique» komandai triumfēt Francijas čempionātā. Pērn tā vietējā čempionātā palika otrajā pozīcijā, bet iepriekšējā sezonā ierindojās vien desmitajā vietā. Uzreiz pēc aizvadītās sezonas Dešāms izteica vēlmi pārtraukt līgumu ar «Olympique» komandu, tomēr vienošanos abas puses panāca tikai pirmdien.

Dešāma pirmā spēle jaunajā amatā būs 15.augustā paredzētajā pārbaudes cīņā ar Urugvaju. Savukārt 2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijas sacensības Francija uzsāks 7.septembrī ar cīņu pret Somiju. Šajās sacensībās Francija spēlēs vienā grupā arī ar pēdējo gadu pasaules spēcīgāko izlasi Spāniju, bet no grupas automātiski izkļūs tikai uzvarētāja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu