Jerofejevs pievienojas jaunizveidotajai VHL komandai «Kubaņ» (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Latvijas hokeja aizsargs Aleksandrs Jerofejevs karjeru turpinās jaunizveidotajā Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) komandā Krasnodaras «Kubaņ», vēsta līgas oficiālā mājaslapa.

Abas puses jau parakstījušas līgumu, kura detaļas netiek atklātas.

Zīmīgi, ka 28 gadus vecais Jerofejevs ir pirmais ārzemju hokejists «Kubaņ» komandas vēsturē. Krasnodaras klubs tika izveidots tikai šogad un nākamajā sezonā tas debitēs VHL čempionātā.

«Vairākas reizes esmu teicis to, ja mūsu klubā būs leģionāri, tad tie būs augstākās klases spēlētāji,» izteicās «Kubaņ» komandas ģenerāldirektors Sergejs Korabļovs. «Jerofejevam ir pieredze Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubos, kā arī viņš ir spēlējis spēcīgos ārzemju čempionātos. Paredzu, ka viņš būs viens no mūsu komandas līderiem, turklāt uzskatu, Jerofejevam ir viss nepieciešamais, lai kļūtu par vienu no ievērojamākajiem spēlētājiem visā VHL.»

Aizvadītajā sezonā Jerofejevs pārstāvēja Bratislavas «Slovan» komandu, kuras rindās kļuva par Slovākijas čempionu. Pagājušajā sezonā Latvijas aizsargs «Slovan» sastāvā piedalījās 15 regulārā čempionāta spēlēs, veicot četras rezultatīvas piespēles. Savukārt 16 Slovākijas čempionāta izslēgšanas cīņās viņa kontā vieni vārti un trīs piespēles.

Pirms aizvadītās sezonas Jerofejevs uz pārbaudes laiku pievienojās Zviedrijas augstākās hokeja līgas «Elitserien» klubam «Timra», tomēr tā laikā pagājušā gada septembrī guva ceļgala krustenisko saišu traumu.

2010./2011.gada sezonā Jerofejevs pārstāvēja KHL komandu Novokuzņeckas «Metallurg», taču sezona viņam traumas dēļ noslēdzās jau pagājušā gada janvāra vidū, kad hokejists guva pleca traumu un vairs nevarēja doties laukumā. Šī savainojuma dēļ viņš nepalīdzēja arī Latvijas izlasei 2011.gada pasaules čempionātā Bratislavā.

Jerofejevs Novokuzņeckas vienībā aizvadīja arī 2009./2010.gada sezonu, bet pirms tam hokejists spēlēja citā KHL klubā Ņižņekamskas «Ņeftehimik».

Jau vēstīts, Jerofejevs angīnas dēļ nepalīdzēja Latvijas izlasei arī šī gada pasaules čempionātā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu