«Summer Sound» dienā apmeklēs 25 000 cilvēku (14)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Festivālu «Summer Sound Liepāja 2012» dienā varētu apmeklēt 25 000 cilvēku, informē festivāla organizators Uldis Akselrods. Īpaši aktīva biļešu tirdzniecība notiek šodien, līdz ar to ir pamats prognozēt, ka plānoto apmeklētāju skaitu izdosies sasniegt, atzina Akselrods. Pašlaik laika apstākļi ir festivālam labvēlīgi - ir īsti vasarīga diena un spīd saule.

Jau vakar telšu pilsētiņā blakus festivāla norises teritorijai Jūrmalas parkā ieradušies pirmie apmeklētāji. Uzlietas teltis, un ieradušies arī pirmie kemperi. Telšu pilsētiņā var apmesties 3500 festivāla apmeklētāji, informēja Akselrods.

Liepājā šajā nedēļas nogalē norisinās divi vērienīgi pasākumi - ne tikai festivals, bet arī III Latvijas Olimpiāde.

«Abi pasākumi viens otru ļoti labi papildina - dienā cilvēki apmeklēs Olimpiādi, vakarā - festivālu,»

uzskata Akselrods.

Liepājā jau ierodas pirmie Latvijas mūziķi, kuri šovakar uzstāsies. Ārvalstu mūziķi vēl Liepājā nav ieradušies, taču daži jau ir Rīgas lidostā, informēja Akselrods. Ārzemju viesi savos raideros jeb pasūtījumu sarakstos nekādas grūti izpildāmas un īpaši ekstravagantas prasības nav iekļāvuši. Kāds vēlas dārgākus alkoholiskos dzērienus, taču kopumā visas pasūtījumu sarakstos iekļautās prasības ir izdevies izpildīt, informēja Akselrods.


«Summer Sound» programma

Jau ziņots, ka šodien un rīt Liepājas pludmalē un parkā norisināsies mūzikas festivāls «Summer Sound Liepāja 2012», kas divos vakaros uz septiņām skatuvēm pulcēs vairāk nekā 100 grupu, mākslinieku, dīdžeju un dejotāju no 11 valstīm.

Festivālā darbosies «Cēsu alus» skatuve, «Fantasy Garden» skatuve, Alternatīvā skatuve, «Teātra bāra» skatuve, «Shark Energy» deju telts, «Nabaklab» telts, bet festivāla galvenā skatuve šogad ieguvusi «OKartes» Pludmales skatuves vārdu.

Festivāla pirmajā vakarā uz «Summer Sound» galvenās skatuves uzstāsies tādi mākslinieki kā «Musiqq», «French Films», «Dzelzs vilks», «The Wow», «Instrumenti», «Mimicry» un Gacho, bet otrajā vakarā būs dzirdami «Sarah de Warren», «Jumprava», «Epordwerk», «H-Blockx», «The Big Pink», «Far East Movement» un «2 DJs 2 Drummers».

«Cēsu alus» skatuve šovakar piedāvās klausīties «Baložu pilnus pagalmus», Fēliksu Ķiģeli, «Astro'n'out», «Karl Phillips&The Midnight Ramblets», «The Sound Poets» u.c. izpildītājus, bet sestdien uz šīs skatuves kāps tādas grupas kā «Auļi», «Dzeltenie pastnieki», «Ewert and the Two Dragons», «Clock Opera» u.c.

Uz «Fantasy Garden» skatuves šovakar spēlēs «Zebra Island», «Jakarta Club», «Mona de Bo», «On Volcano», «Soundarcade», DJ «Rudd» u.c., toties rīt te uzstāsies Elizabete Balčus, «Sus dungo», Anete, «Sibyl Vane», «Hellsongs» u.c.

Alternatīvā skatuve pirmajā vakarā piedāvās «Age of Stones», «PND», «Inokentija Mārpla», «Rūsas» u.c. mākslinieku uzstāšanos, bet otrajā vakarā te būs klausāmi «STand ART», «Rebel Riot», «Double Faced Eels», Skutelis u.c.

Festivāla laikā uz «Teātra bāra» skatuves uzstāsies dažādas aktieru mūzikas apvienības un dīdžeji, «Nabaklab» telts piedāvās plašu alternatīvo dīdžeju klāstu, savukārt «Shark Energy» deju teltī uzstāsies tādi izpildītāji kā «Timo Maas», «Bogdan Taran», «Tasty Soundz», «Ksenia Kamikaza», «The Japanese Popstars», «Kaspar Kondrat», «Daniell Mariash» u.c.

Tāpat festivāla laikā būs pieejamas arī citas aktivitātes, piemēram, «OKartes» interneta māja, ūdens atrakcijas, «Ponija pirtiņa», slidotava, žurnāla «Privātā Dzīve» lasītava, kino, bērnu pilsētiņa, salas un jogas nodarbības, BMX trase, perkusiju meistarklases un masāžas.

«Summer Sound» apmeklētājiem būs atvērts no šodienas pēcpusdienas, un tas ilgs ilgs līdz 8.jūlija rītam.

Biļetes uz pasākumu nopērkamas visās «Biļešu servisa» kasēs.

Pērn festivālu apmeklēja ap 20 000 apmeklētāju, divu dienu garumā Liepājas pludmalē un parkā uzstājās vairāk nekā piecdesmit mākslinieki, tostarp leģendārais Vācijas numetāla kvartets «Guano Apes», skotu dīdžejs, producents un dziedātājs Kalvins Hariss, britu grupa «Toploader», kā arī pašmāju mākslinieki «Gustavo», «R.A.P.», Gacho un daudzi citi.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu