NBA veterāns Nešs pievienojas «Lakers» (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Losandželosas «Lakers» trešdien sastāvu papildināja ar pieredzējušo kanādieti Stīvu Nešu.

38 gadus vecais Nešs, kurš bija viens no pieprasītākajiem NBA spēlētāju tirgus dalībniekiem, «Lakers» komandā nonāca pēc «sign-and-trade» shēmas, kas nozīmē to, ka aizsarga līdzšinējais klubs Fīniksas «Suns» parakstīja ar viņu jaunu līgumu un uzreiz aizmainīja uz «Lakers» vienību.

«Suns» komanda ar Nešu noslēdza līgumu uz trim gadiem par 27 miljoniem dolāru (15 miljoniem latu).

Apmaiņā pret pieredzējušo saspēles vadītāju «Suns» no «Lakers» komandas saņēma pirmās kārtas izvēles tiesības 2013. un 2015.gada NBA jauno spēlētāju draftā, kā arī otrās kārtas izvēles tiesības 2013. un 2014.gada draftā.

Aizvadītās sezonas laikā Nešs «Suns» vienības sastāvā 62 regulārā čempionāta spēlēs vidēji guva 12,5 punktus un veica 10,7 rezultatīvas piespēles. 2005. un 2006.gadā Nešs tika atzīts par sezonas vērtīgāko spēlētāju. Tāpat viņš karjeras laikā astoņas reizes ir piedalījies Visu zvaigžņu spēlē.

Lielu interesi par Nešu izrādīja arī Kanādas klubs Toronto «Raptors» un Ņujorkas «Knicks».

Vēl «Suns» komanda trešdien noslēdza triju gadu līgumu par 18 miljoniem dolāru (desmit miljoniem latu) ar uzbrucēju Maiklu Bīsliju.

Pagājušajā sezonā 23 gadus vecais Bīslijs Minesotas «Timberwolves» komandas rindās 47 regulārā čempionāta mačos vidēji guva 11,5 punktus un izcīnīja 4,4 atlēkušās bumbas.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu