Ivetas Vecenānes zīda gleznojumi skatāmi Ventspilī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Līdz 5.septembrim Ventspils tautas namā «Jūras vārti» skatāma tekstilmākslinieces Ivetas Vecenānes zīda gleznojumu un tekstildizaina rotu izstāde «Ziedēšana II», informē izstādes organizatori.

Pirms diviem gadiem teātra nama lielajā izstāžu telpā jau bija skatāma mākslinieces monumentālo gobelēnu izstāde. Šajā reizē Iveta Vecenāne iepriecinās ventspilniekus ar gleznojumiem uz zīda, tekstildizaina rotām un cer pārsteigt izstādes apmeklētājus ar kādu jaunu autortehniku. Darbi atspoguļo mākslinieces iemīļotu tēmu - ziedēšana.

Ivetas Vecenānes zīda gleznojums
Ivetas Vecenānes zīda gleznojums Foto: publicitātes

Gobelēns «Trauks» iekļauts Eiropas tekstilmākslas izstādē ARTAPESTRY III. Šī izstāde divus gados ceļos pa Eiropas muzejiem www.tapestry.dk.

Šovasar māksliniece gatavojas savai otrai personālizstādei HENTUA VOIMAA Somijā, Espo Kultūras centrā.

Gleznojumos uz zīda atklājas Ivetas Vecenānes krāšņais kolorīts. Tekstildizaina rotas veido mākslas sasaisti ar ikdienu. «Ļauj ikdienai rotāties, uzziedēt!» saka māksliniece.

Šogad arī iznākusi Ivetas Vecenānes klausāmgrāmata bērniem «Vectētiņs Antontiņš un mēs». Ar grāmatu Iveta ir viesojusies Ventspils bibliotēkas organizētajos pasākumos un mīļu paspārni radošam darbam multimāksliniecei ir devusi Ventspils Rakstnieku māja.

Izstāde būs apskatāma līdz 5. septembrim.

Ieeja bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu