Atklās «Rīgas ritmu» festivālu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Trešdien, 4.jūlijā, uz «Origo Summer Stage» skatuves notiks festivāla «Rīgas ritmi 2012» atklāšanas koncerts, kurā uzstāsies mūziķi no četrām Eiropas valstīm, informē tirdzniecības centra «Origo» sabiedrisko attiecību konsultante Madara Laicāne.

Festivāla atklāšanas koncerts sāksies plkst.17, un tajā uzstāsies talantīgā igauņu džeza dziedātāja Sofia Rubina kopā ar internacionālo džeza grupu «Carl Winther Trio». Repertuārā būs dzirdamas gan klasiskas džeza kompozīcijas, gan modernas džeza un klubu mūzikas variācijas.

Koncertu atklās koklētāja Laima Jansone kopā ar perkusionistu Arti Orubu un kontrabasistu Andri Grunti. Jansone ir viena no talantīgākajām etnogrāfiskās kokles spēlētājām, kuras spēles stilā īpašu vietu ieņem improvizācija. 2011.gadā Jansone kļuva par pirmo Latvijas mūziķi, kas jelkad uzstājies pasaules mūzikas jeb mūsdienu tautas mūzikas lielākajā un ietekmīgākajā gadatirgū «Womex». Lai tiktu šajā programmā, jāiztur milzīgs konkurss un Jansone bija vienīgā, kura pārstāvēja Baltijas valstis.

Jau ziņots, ka festivāls «Rīgas ritmi 2012» norisināsies no 4.jūlija līdz 7.jūlijam. Festivāls piedāvās vairāk nekā 20 koncertus, kas notiks Rīgas Kongresu namā, klubā «Artelis», Vecrīgas atpūtas parkā «Egle».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu