Spānijas karaļa galma mūzika Senās mūzikas festivālā (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Latvijas Koncerti

Senās mūzikas festivāla ietvaros 12.jūlijā Mazajā Mežotnes pilī un 13. jūlijā Kokneses pilsdrupās senās mūzikas ansamblis «Trakula» piedāvās aizraujošu muzikālu stāstu par apvienotās Spānijas pirmo karali, Svētās Romas impērijas ķeizaru Kārli V, informē «Latvijas koncertu» pārstāve Rinta Bružēvica.

«Trakulas» pārstāve Oksana Gotluba stāsta: «Tikpat raiba kā šī monarha biogrāfija būs arī koncertā iekļautā mūzika.

Klausītāji pabūs gan Katalonijas klosteru biezajās mūra sienās,

gan Osmaņu impērijas zemēs, gan Eiropas karaļu galmos un atklās dažu pat visai pikantu detaļu no imperatora dzīves.



Ideja par šādu programmu dzima pagājušajā sezonā, ansamblim «Trakula» piedaloties Valmieras teātra izrādē «Kas patīk dāmām», kurā Kārlis V ir viens no galvenajiem varoņiem. Sīkāk papētot viņa biogrāfiju, atklājās daudz aizraujošu detaļu, kas sasaucās ar ansambļa spēlēto mūziku. Tādējādi tapa programma ar nosaukumu ¡Viva el Rey! (tulkojumā – «Lai dzīvo karalis!»).

Koncertā skanēs spāņu, itāļu un franču renesanses un viduslaiku mūzika, sefardu dziesmas, turku tradicionālās melodijas un pat

garīgā himna kečua valodā, kas ir pirmais zināmais Jaunajā Pasaulē sarakstītais polifoniskais skaņdarbs.

Šogad Starptautiskais senās mūzikas festivāls notiks astoņpadsmito reizi, to organizē «Latvijas Koncerti» un atbalsta Hennessy.

Biļetes var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu