Braiens Adamss sniedz savu labāko Rīgas koncertu (79)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

«Vienu gan es zinu droši - šis ir mans labākais Rīgas koncerts,» sajūsmas pilnās Rīgas publikas priekšā, gandrīz divarpus stundu koncertam izskanot, atzina 52 gadus vecais kanādiešu mūziķis Braiens Adamss (Braiens Adamss), kas pirmdienas vakarā sniedza jau trešo romantisko softroka balāžu un 1980.gadu ritmisko rokenrola grāvēju koncertu Latvijā.

Rīgā Adamss ar grupu bija ieradies no Maskavas, kur, būdams kaismīgs fotogrāfs (viņa darbi tikuši publicēti tādos modes un dzīvesstila žurnālos kā «Vogue», «Harper’s Bazaar», «Esquire», «i-D» u.c.), bija atklājis pats savu fotoizstādi. Diemžēl uz Latvijas un Krievijas robežas grupas mūziķiem un tehniskajam personālam nācās aizkavēties veselas 30 stundas, un, tikai pateicoties Adamsa komandas profesionālajam darbam, «Arēnā Rīga» skatuve tika uzbūvēta rekordātrumā - piecās stundās. Grupa Rīgā ieradās tikai šodien plkst.15.

Braiena Adamsa pēdējais foto modelis - Lana Del Reja

Neskatoties uz to, ka Adamss Rīgā jau viesojies (atgādinām, ka viņš Latvijā jau uzstājās 1999. un 2007. gadā) un šogad nav izdevis jaunu albumu, interese par koncertu bija milzīga. «Arēna Rīga» ar skatītājiem bija piepildīta divos stāvos un

augumā nelielo, smalko rokmūziķi bija atnākuši paklausīties un līdzi dziedāt gan jauni gan veci.

Organizatori lēš, ka koncertu apmeklēja 6700 skatītāju.

Adamsa koncertprogramma bija gandrīz identiska Maskavas šovam (ar vienas dziesmas pārbīdi) - tā sadalīta nosacīti trīs daļās: Ievadošā «veco hitu» daļa, kurā citu dziesmu starpā izskanēja klasiskais «Kids wanna rock», «Back to You», «18 til I die» un akustiskais «I'm ready», «Kastroļu un pannu» daļa, kuras laikā grupas bundzinieks no tradicionālā bungu komplekta pārsēžas skatuves priekšā, lai grabinātu kastroļus un pannas, un Noslēdzošā daļa, kuru ievadīja «(Everything I do) I Do It For You» no filmas «Robins Huds» un noslēdza «Run To You» un roķīgais «There Will Never Be another tonight».

Maskavas koncerta dziesmu saraksts (Rīgas koncertā dziesma "This Time" ielikta vēlāk)
Maskavas koncerta dziesmu saraksts (Rīgas koncertā dziesma "This Time" ielikta vēlāk) Foto: Publicitātes foto

Skatuves tehniskais risinājums bija tradicionāls - dzīvais roka sastāvs (bungas, taustiņi, bass, divas ģitāras - ritma un solo), liels video ekrāns, pāris lāzerstari un trīs mikrofoni - katrā skatuves malā pa vienam. Adamsa lielākais trumpis - vienkāršas dziesmas ar Adamsam raksturīgo viegli piesmakušo vokālu Dona Henlija manierē - par vienkāršām lietām - mīlestību, jaunību un sievietēm.

Koncertā izskanēja gandrīz visi dziedātāja lielākie grāvēji - gan no 1980.gadiem, gan pēdējos gados tapušie. Dziesmu «When You're Gone», kuru oriģinālā versijā Adamss ieskaņojis ar «Spice Girls» dalībnieci Melanie C, Rīgā uz skatuves kopā ar mūziķi izpildīja veselas trīs nejauši izvēlētas meitenes no skatītāju zāles. Dziesmas vārdus vislabāk zināja meitene no Jūrmalas Alīna (vai Irīna), pārējās kandidātes bija spiestas samierināties ar perkusiju grabināšanu.

Koncerta izskaņā mobilo telefonu gaismiņu ieskautajā hallē, publikai jau kājās stāvot, akustiskās ģitāras pavadībā izskanēja ar Stingu un Rodu Stjuartu savulaik dziedātā «All For Love» no filmas «The 3 Musketeers».

*fotografēt mediji drīkstēja tikai pirmo dziesmu (skat. galeriju)

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET
Komentāri (79)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu