«Kremerata Baltica» muzicēs Senās mūzikas festivālā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

12.jūlijā plkst.20 Lielajā ģildē Senās mūzikas festivāla ietvaros muzicēs orķestris «Kremerata Baltica» un tā mākslinieciskais vadītājs Gidons Krēmers, informē «Latvijas Koncertu» pārstāve Rinta Bružēvica.

Koncerta programmā skanēs Georga Fīlipa Tēlemaņa aizraujošā svīta «Dons Kihots», Johana Sebastiāna Baha koncerts un mūslaiku skaņražu sveicieni dižajam Johanam Sebastiānam projektā «Instrumentācijas māksla». Solists pie klavierēm būs spoži virtuozais jaunais lietuvietis Luks Geņušs, jau daudzviet pasaulē atzīts pianistu dinastijas pārstāvis. VSIA «Latvijas Koncertu» organizēto Senās mūzikas festivālu atbalsta Hennessy.

No Gidona Krēmera iniciētā grandiozā projekta «Instrumentācijas māksla» Senās mūzikas festivālā dzirdēsim sešus Baha variāciju paraugus, ko veidojis Georgs Pelēcis (izmantojis Āriju no «Goldberga variācijām»), Aleksandrs Raskatovs (Prelūdija un fūga re minorā no «Labi temperētā klavesīna»), Aleksandrs Vustins (Trīsbalsīga invencija fa minorā), Raminta Šerkšņīte (Prelūdija un fūga la minorā no «Labi temperētā klavesīna»), Stevans Kovāčs Tikmaiers (vēlreiz «Goldberga variācijas») un Latvijā iemīļotā gruzīnu meistars Gijas Kančeli skaņdarbs «Tilti uz Bahu».

Par šo sadarbību Kančeli saka: «Nevēlos noklusēt faktu, ka Gidona Krēmera priekšlikums nostādīja mani diezgan neērtā stāvoklī. Atšķirībā no dažiem maniem kolēģiem es

parasti nemēdzu izmantot pagātnes meistardarbus savos sacerējumos un noteikti ne jau nu Baha mūziku.

Pat tagad, kad «Tilti uz Bahu» ir pabeigti, neērtības sajūta mani nav īsti atstājusi. Ceru, ka septiņu motīvu izmantošanu no Baha dižā polifonijas mantojuma nenosodīs viņa dievinātāji. Mans jaundarbs piesardzīgi izslēdz polifoniju. «Plikie» citāti drīzāk lietoti, lai uzsvērtu tā muzikālā un cilvēciskā fenomena perfekciju, ko sauc Bach

Biļetes uz koncertu var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu