Par 5,9% sarucis Rīgas lidostā apkalpoto pasažieru skaits (109)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskā lidosta «Rīga» pirmajā pusgadā apkalpojusi 2,24 miljonus pasažieru, kas ir par 5,9% mazāk nekā pērn analoģiskā periodā, informēja lidostā.

(Pievienots video.)

Par 4,2% samazinājies lidojumu skaits, sasniedzot 33 796 lidojumus.

Jūnijā Rīgas lidosta apkalpojusi 473 260 pasažieru, kas ir par 11,1% mazāk nekā pērn jūnijā, savukārt lidojumu skaits samazinājies par 9,8%. Lidostā darbojas 17 aviokompānijas un pasažieriem tiek piedāvātas iespējas doties uz 79 galamērķiem.

Kaimiņvalstu lidostas vēl nav sniegušas datus par pirmo pusgadu, taču pirmo piecu mēnešu rādītāji liecina, ka tajās apkalpoto pasažieru skaits palielinās.

Tallinas lidostā maijā uzņemti teju 215 700 pasažieri, kas ir par 19% vairāk nekā šajā pašā mēnesī pērn, savukārt gada pirmajos piecos mēnešos kopumā lidostā apkalpoti 831 000 pasažieru, kas ir par 22% vairāk nekā šajā laika posmā 2011.gadā.

Viļņas lidostā savukārt pirmajos piecos mēnešos apkalpoto pasažieru skaits pieaudzis par 40,25% - līdz 742 225. Maijā pieaugums bija 8,77% un apkalpoti tika 190 877 pasažieri.

Lidosta apkalpo par 194,7% vairāk kravu nekā pērn

Starptautiskā lidosta «Rīga» pirmajā pusgadā apkalpojusi 17 416 tonnas kravu, kas ir par 194,7% vairāk nekā pērn šajā pašā laika posmā, liecina lidostas informācija.

Iepriekš vidēji mēnesī lidosta apkalpoja 1000 tonnas kravu. Apkalpoto kravu apjoms galvenokārt pieaudzis, jo aprīļa sākumā no Rīgas lidostas kravu pārvadājumus sāka divas ASV kompānijas «Kalitta Air» un «National Air Cargo».

«Ņemot vērā, ka ātra kravu apkalpošana un nogādāšana galamērķī ir ļoti būtiska, lidostā »Rīga« šim nolūkam ir radītas jau 11 jaunas darbavietas. Attīstoties kravu pārvadājumiem, ieguvēja ir ne tikai lidosta, bet Latvijas ekonomika kopumā,» norāda starptautiskās lidostas «Rīga» valdes priekšsēdētājs Arnis Luhse.

Kā ziņots, ņemot vērā veiksmīgos izmēģinājuma kravu pārvadājumos no Afganistānas uz Rīgas lidostu, tos plānots turpināt ar regulāru intensitāti, tiekoties ar satiksmes ministru Aivi Roni, jūnijā atzina ASV Transporta virspavēlniecības komandieris ģenerālis Viljams Freizers.

Kravu pārvadājumi uz Afganistānu caur Latviju tika sākti 2009.gadā, un līdz šim uz Afganistānu nosūtītas kravas vairāk nekā 47 000 TEU apmērā. 2012.gada maijā uzsākti arī kravu pārvadājumi pretējā virzienā - no Afganistānas caur Rīgas lidostu.

Komentāri (109)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu