«Provokatīvā kino nakts» - «Baltijas pērles» atklāšanā (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / "Baltijas pērle"

Šoruden kinofestivāls «Baltijas pērle» svinēs savu 20 gadu jubileju. Jau šobrīd tiek sākta biļešu iepriekšpārdošana uz dažām filmu programmām. 14. septembrī Rīgas Kongresu namā par godu kinosvētku atklāšanai notiks tradicionālā provokatīvā kino nakts, informē festivāla organizatori.

Tiem, kuri vēl nekad nav izbaudījuši festivāla kino naktis, jāatklāj, ka no plkst. 24.00 līdz rītam varēs noskatīties trīs filmas par viena seansa cenu – Ls 5.

Jaunus iespaidus alkstošos kinomānus sagaida īstas dzīres – trīs kinosensācijas, kurās tiek pētīta cilvēcisko kaislību iedaba, uz pārdabiskā robežas balansējošs jutekliskums un seksuālās atkarības. Šie kinodarbi demonstrē «visu, ko jūs vēlējāties uzzināt par seksu, bet neuzdrošinājāties pavaicāt».

Tabu graušanas nakts sāksies ar provokatīvu Stīva Makvīna erotisko spriedzes filmu «Kauns»,

kas ne vien izdaudzināta kā Venēcijas kinofestivāla spilgtākā sensācija, bet arī starptautiskajā kino arēnā kopumā ieguvusi 22 balvas un izvirzīta 42 nominācijās.

Filma izraisījusi kritiķu sašutumu, iemantojot šokējoša kinodarba slavu – nekautri atklāto ainu, rau, tajā esot pārāk daudz. Lai nu kā, tas nenoliedzami ir aizraujošs pētījums par vīriešu atkarību no seksa, kas izvēršas klīniskā apsēstībā. Galvenajā lomā – hipnotiskais skaistulis Maikls Fasbenders.

Foto: Publicitātes foto / "Baltijas pērle"

Sieviešu likteņi arī mēdz mest trakus kūleņus, kā to apliecina filma «Viņas». Galvenajā lomā – valdzinošā Žiljeta Binoša. Glamūra pasaulei piederoša

žurnāliste gatavo atmaskojošu publikāciju par Francijas studenšu pievēršanos pasaulē senākajai profesijai. Pētījuma gaitā atklājas negaidītais...

Pēc daudziem garlaicīgā laulībā pavadītiem gadiem viņa nespēj pretoties piepeši uzliesmojušajai kaislei. Lai arī tā ir netikumīga un sakņota vienīgi seksualitātē, toties pilnībā pārņemoša, sniedzot atbrīvošanos un izpratni, kas pielīdzināma atmodai.

Neraugoties uz tēmas skandalozo nokrāsu, šī ir izsmalcināta psiholoģiskā etīde, kas lieliski ilustrē atziņu: iepretī neapvaldītas iekāres spēkam visa pārējā dzīve šķiet vien apnicīgs un apņēmīgi, kaut arī velti, izciests garās distances maršs.

Nakts seansu kā auksta šampanieša malks atsvaidzinās brīnišķīgais franču erotiskais kino almanahs «Seksoholiķi», ko uzņēmuši vīrieši par vīriešiem un kas tapis vīriešiem. Deviņas noveles par krāpšanas tēmu izkārtojas grotesku un satīrisku miniatūru labirintā un aplūko nodevību no visdažādākajiem rakursiem, visās tās izmisīgi absurdajās, neprātīgi smieklīgajās izpausmēs.

Neatlaidīgākajiem un īpaši neuzticīgajiem gan allaž ir padomā kāds alternatīvs risinājums...

Stāsts par mīlestību un jutekliskumu, saldo baudas gūstu – kā recepti izkļūšanai no ekonomiskās un dvēseles krīzes. Izteiktās rekomendācijas rada apjukumu: drīkst – nedrīkst, atļauts – aizliegts, kur ir šīs atļautības robeža, vai tā maz pastāv?

Bet vai tad pastāv robežas mākslā? Ja esi mākslinieks – vai uzņemies atbildību par šo robežu un tabu sagraušanu? Lūk, kādās pārdomās izskanēs izaicinošākā kinosezonas nakts.

Pievērsiet uzmanību: filmās ir daudz jo daudz atklātu un šokējošu kadru. Ja jūs tas mulsina, atturieties no skatīšanās!!!

Ja jūs nebiedē seksuālas ainas un tumšie pavedināšanas spēki, riskējiet un metieties grēka skavās. Šī nakts jums izvērtīsies aizraujošā piedzīvojumā.

Biļetes jau nopērkamas visās «Biļešu servisa» kasēs.

Visas filmas (tikai 35 mm kinolentes!) tiks demonstrētas ar sinhrono tulkojumu latviešu un krievu valodā. Kā jau ierasts, nepiemirstiet paņemt līdzi austiņas.

P.S. Sakarā ar to, ka Rīgas Kongresu nama rīcībā nav austiņu, lai nodrošinātu festivāla filmu sinhrono tulkojumu, lūdzam jūs laikus parūpēties par to iegādi. Derīgas austiņas ar standarta 3,55 mm kontaktspraudni (piem., kā CD atskaņotājiem).

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu