Rīgā notiks bītmeikeru cīņas (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Baltijā aizvien straujāk attīstās jaunās, nepieradinātās elektroniskās deju un bītmūzikas kustība. Aizvien vairāk jauniešu eksperimentē ar skaņu, veidojot unikālus līdz šim nedzirdētus mūzikas stilus un stilu kombinācijas, kuras arvien vairāk iekaro arī starptautisku uzmanību. Kā apliecinājums šim fenomenam ir Baltijas pirmās jauno mūziķu bītu cīņas* (bītu «batls») «Ritmo Kovos», kas no 10. līdz 12. augustam norisināsies Lietuvas pilsētā Šventoji notiekošajā festivālā «Satta Outside», informē «Dirty Deal Audio» pārstāvji.

Šā notikuma sakarā jaunās mūzikas atbalsta grupa «Dirty Deal Audio» 7. jūlijā bijušajās «Dirty Deal Café» telpās (Spīķeros, Maskavas ielā 12, korpuss 2) organizē Latvijas bītmeikeru atlases cīņu, kur savā starpā sacentīsies spēcīgākie latviešu jaunie bītmeikeri: 181h, Niklavz, Oriole, Ansis, Milktune, Kristaps Ritms, Andfree un Corona, no kuriem divi labākie brauks pārstāvēt Latviju Baltijas bītu cīņās.

Beat battle

Bītu sacensības (beat battle) ir elektroniskās mūzikas izpildītāju sacensība. Dalībnieki tiek sadalīti pa pāriem un katrs dalībnieks sniedz divu minūšu garu dzīvo priekšnesumu, izpildot vienīgi savas oriģinālkompozīcijas. Viņu snieguma kreativitāti, tehnisko sarežģītību un muzikalitāti novērtē žūrija un auditorija. Mūziķis, kurš saņem augstāku vērtējumu, tiek nākamajā kārtā. Uzvarētājus nosaka pēc turnīra principa — katras kārtas uzvarētājs iegūst iespēju turpināt sacensības, līdz tikai divi no dalībniekiem satiekas finālā un cīnās par uzvarētāja titulu.

Foto: Publicitātes foto

Latvijas atlases kārtas bītu cīņu vērtēs internacionāla žūrija, viens no Krievijas spēcīgākajiem bītmūzikas pārstāvjiem — Dza, kā arī lietuviešu jaunās mūzikas atbalsta grupas un izdevniecības «Renegades Of Bump» vadītājs un mūziķis Vaiper Despotin. Trešā (bieži arī izšķirošā) balss būs pasākuma apmeklētāju rokās.

Dza

Mūziķis un bītmeikers Dza patlaban ir viena no spilgtākajām personībām Krievijas jaunās mūzikas skatuvē. «RedBull Music Academy» par mūziķa producēto mūziku izsakās šādi: «Ir tāda sajūta, ka Dza būtu uzlauzis kādu vecu, orbitējošu «Sputnik» satelītu, lai tiktu pie tām atmosfēriskajām skaņām, ko viņš izmanto savā mūzikā. Viņš spēj balansēt uz šaurās robežas starp smagiem ritmiem un bezsvara ambiences un ir gatavs likt sprandām lūzt un aiz sevis atstāt pēdu nospiedumus Sarkanā laukuma izmērā. Viņa uzstāšoanos ir noteikti vētrs redzēt un dzirdēt tiem, kam interesē jauna mūzika.»

Vaiper Despotin

Lietuviešu bītmeikera un MCja Vaiper Despotin vadībā esošā jaunās mūzikas atbalsta grupa un izdevniecība Renegades Of Bump ir tiešā veidā atbildīga par jaunās lietuviešu bītmūzikas paaudzes straujo attīstību. Viņa vadītā organizācija ir iespaidojusi ļoti daudz jauno lietuviešu mūziķu, un viņa radītā mūzika aizrauj daudzus gan Lietuvā, gan ārpus tās robežām.

Vaiper Despotin albums

Pasākuma otrajā daļā būs iespēja dzirdēt dzīvo uzstāšanos gan no žūrijas locekļu — Dza un Vaiper Despotin puses, gan arī «Dirty Deal Audio» mūziķus Trakamelodija, Ohmtek, TV Maskava un MC WC Kokx, kā arī Dj Puķe un Mincīša Ieraksti.

Pasākumam durvis atvērtas plkst. 21, Bītbatla sākums 23, ieejas maksa LVL 3.00, ar skrejlapu LVL 2.50

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu