Del Boske lepns par Spānijas futbola «zelta paaudzi»

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Spānijas futbola izlases galvenais treneris Visente del Boske pēc svētdien piedzīvotā triumfa Eiropas čempionāta finālturnīrā izteica lepnumu par «lielisko futbolistu paaudzi».

Līdz ar to Spānija kļuvusi par pirmo komandu, kas trīs reizes pēc kārtas uzvarējusi nozīmīgākajos turnīros - pēdējo četru gadu laikā tā tagad divreiz kļuvusi par Eiropas čempioni, bet vienu reizi arī par pasaules spēcīgāko komandu.

Vairāki no izlases futbolistiem piedalījušies visos trijos šajos turnīros.

«Mēs vērojam lielisku futbolistu paaudzi,» atzina pieredzējušais del Boske. «Viņiem ir labas saknes un visi zina, kā spēlēt vienā komandā, jo nāk no valsts, kur to iemāca pienācīgi.»

«Mums ir vairāki labi klubi, kas veiksmīgi spēlē Eiropas turnīros, kas iepriekš nebija. Mums nav spēlētāji ārzemēs, bet tagad mūsu futbolistus vēlas citu valstu klubi. Šī ir lieliska Spānijas futbola ēra,» uzsvēra del Boske, kurš kļuvis par pirmo treneri vēsturē, kas uzvarējis Pasaules kausā, Eiropas čempionātā un UEFA Čempionu līgā.

«Nav viena veida, kā spēlēt futbolu. Svarīgākais ir, vai mēs gūstam vārtus,» teica spāņu speciālists. «Mums ir ļoti sabalansēta komanda un lieliski uzbrucēji. Mums jāizvēlas futbolisti, kuri labāk piederas mūsu spēles stilam.»

Del Boske atgādināja, ka arī Spānijas izlase pārbaudes mačos zaudējusi ar rezultātu 0:4 un lielas atšķirības starp nacionālajām izlasēm nav. «Viņiem nepaveicās Tjagu Motas traumas dēļ. Pēc tam viss pagriezās mums par labu.»

Tikmēr Itālijas izlases galvenais treneris Čezāre Prandelli uzreiz apstiprināja, ka paliks amatā arī pēc šā turnīra.

«Bija laiki, kad nebiju pilnīgi drošs, tomēr man nekad nav bijušas problēmas sadarbībā ar Itālijas Futbola federāciju (FIGC),» atklāja Prandelli. «Projektam nepieciešams turpinājums. Vēlamies turpināt un palīdzēt šai komandai izaugt.»

Neskatoties uz smago zaudējumu, Prandelli bija lepns par savu valstsvienību.

«Nekad nevari būt priecīgs pēc zaudējuma, tomēr, jo vairāk laika paiet, jo vairāk saproti, ka aizvadījām neierastu turnīru,» teica itāļu treneris, novērtējot savas komandas sniegumu ar astoņām ballēm. «Mums bija fantastisks turnīrs, un domāju, ka pirmdien jau jutīšos labāk.»

«Turnīru sākām ar vairākām problēmām. Aizvadījām vairākas briesmīgas spēles, tomēr komanda pierādīja, ka var sasniegt daudz, ja ir vienota,» uzsvēra Prandelli.

Jau septembrī visas izlases sāks startu 2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu