Nacionālais teātris viesosies Cēsu mākslas festivālā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Gunārs Janaitis

Latvijas Nacionālais teātris Cēsu mākslas festivālā šovasar piedāvās noskatīties trīs ievērojamas izrādes, bet rudenī teātrim iecerēti braucieni uz vairākiem ārvalstu festivāliem, pastāstīja teātra direktors Ojārs Rubenis.

Mākslas festivāls «Cēsis 2012» norisināsies no 27.jūlija līdz 18.augustam, un festivāla teātra programmā augustā varēs noskatīties Nacionālā teātra izrādes «Lūgšana resnajai tantei», «Mirušās dvēseles» un «Pērnvasar negaidot».

Režisora Pētera Krilova veidotā izrāde «Lūgšana resnajai tantei» 2010./2011.gada sezonā saņēma divas Latvijas teātra «Spēlmaņu nakts» balvas, uzvarot nominācijā «Gada dramatiskā teātra izrāde» un «Gada režisors». Savukārt režisora Kirila Serebreņņikova iestudētā izrāde «Mirušās dvēseles» ieguva divas «Spēlmaņu nakts» balvas 2009./2010.gada sezonā - «Gada dramatiskā teātra izrāde» un «Gada kostīmu mākslinieks» par Serebreņņikova veikumu, minēja Rubenis.

Skats no izrādes "Mirušās dvēseles"
Skats no izrādes "Mirušās dvēseles" Foto: Publicitātes foto / Gunārs Janaitis

Festivāla programmā iekļauta arī režisora Vladislava Nastavševa veidotā izrāde «Pērnvasar negaidot», kas izvirzīta divām 2011./2012.gada sezonas «Spēlmaņu nakts» nominācijām. Aktrise Lāsma Kugrēna izvirzīta nominācijai «Gada aktrise otrā plāna lomā», bet aktrise Inese Pudža izvirzīta nominācijai «Gada jaunā skatuves māksliniece». Savukārt izrādes režisors «Spēlmaņu nakts» balvai izvirzīts nominācijā «Gada režisors» par izrādi «Dzin», kas tapusi Nacionālā teātra un «Dirty Deal Teatro» sadarbībā un izrādi «Jūlijas jaunkundze», kas iestudēta Valmieras drāmas teātrī.

Skats no izrādes "Pērnvasar negaidot"
Skats no izrādes "Pērnvasar negaidot" Foto: Publicitātes foto / Gunārs Janaitis

Savukārt rudenī Nacionālais teātris ar izrādi «Mirušās dvēseles», Serebreņņikova iestudēto izrādi «Voiceks», kas izvirzīta piecām 2011./2012.gada sezonas «Spēlmaņu nakts» nominācijām, un režisora Elmāra Seņkova izrādi «Gals», kas izvirzīta «Spēlmaņu nakts» nominācijām «Gada latviešu autora darba iestudējums» un «Gada režisors», plāno viesoties ārvalstīs.

Rubenis norādīja, ka patlaban jau ir zināms, ka

teātris dosies uz Baltkrieviju, Krieviju un Igauniju, kā arī iestrādes vēl ir braucienam uz Vāciju un Ungāriju.

Cēsu mākslas festivāls arī šovasar piedāvās plaušu un interesentu programmu, sniedzot ieskatu teātra, kino un vizuālajā mākslā, kā arī piedāvājot akadēmiskās mūzikas koncertus, operu un citus vērtīgus pasākumus.

Šā gada festivāla jaunums būs tas, ka apmeklētājiem tiks piedāvāta bērnistaba, kur atstāt bērnus, kamēr vecāki bauda kādu no festivāla notikumiem. Bērnistaba darbosies, sākot ar izrādes vai koncerta sākumu, līdz tā beigām, un tā būs iekārtota pasākuma norises vietā. Bērnistabā būs gaidīti bērni vecumā no diviem līdz desmit gadiem, un par viņiem rūpēsies profesionālas audzinātājas.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz festivāla pasākumiem var iegādāties «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu