Itālijas izlase pretēji prognozēm sasniedz EČ finālu (79)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Itālijas futbola valstsvienība, spītējot lielākās daļas prognozēm, ceturtdien Polijā un Ukrainā notiekošā Eiropas čempionāta pusfināla mačā ar rezultātu 2:1 (2:0) pieveica Vācijas izlasi.

Abus vārtus jau pirmajā puslaikā guva Mario Balotelli, kurš precīzi sita 20. un 36.minūtē. Jau kompensācijas laikā vienus vārtus ar 11 metru soda sitienu vāciešiem atguva Mesuts Ezils.

Spēles pirmajās minūtēs iniciatīva piederēja Vācijas izlasei, kas arī izveidoja pirmos vārtu gūšanas momentus. Pirmo reizi Vācijas izlases vārtsargam Manuelam Noieram spēlē bija jāiesaistās 17.minūtē, bet vēl trīs minūtes vēlāk arī tika atklāts rezultāts, kad Antonio Kasāno apspelēja vairākus pretiniekus un iespēlēja bumbu soda laukumā, kur to Balotelli ar galvu ieraidīja vārtos.

Pēc zaudētajiem vārtiem aktīvāk turpināja uzbrukt Vācijas izlase, bet atkal rezultatīvi nospēlēja tieši Itālija - pēc Rikardo Montolīvo piespēles Balotelli izgāja viens pret Noieru un raidīja bumbu zem vārtu pārliktņa, panākot 2:0.

Pēc otrajiem vārtiem pirmā puslaika izskaņā jau bumbu vairāk kontrolēja Itālija, bet rezultāts pirmo 45 minūšu laikā vairs nemainījās.

Otrajā puslaikā jau no pirmajām minūtēm Vācijas izlase darīja visu, lai samazinātu rezultāta starpību, radot vairākus vārtu gūšanas momentus. Itālijas izlase atbildēja ar pretuzbrukumiem, kas bieži vien bija pat bīstamāki nekā Vācijas vārtu gūšanas momenti - tā 67.minūtē Klaudio Markisjo sitiens lidoja nedaudz garām tuvajam vārtu stūrim, bet vēl pēc astoņām minūtēm viņš nokļuva vēl vienā bīstamā pretuzbrukumā un šoreiz raidīja bumbu nedaudz garām tālajam stabam.

Vāciešu pēdējie dramatiskie uzbrukumi jau kompensācijas laikā noslēdzās ar vieniem atgūtiem vārtiem, kad pēc itāļu spēles ar roku tika piešķirts 11 metru soda sitiens un to realizēja Ezils.

Vācijai palika vēl pāris uzbrukumi, lai atspēlētos, bet neviens no tiem netika izmantots un itāļi varēja priecāties par fināla sasniegšanu.

Iepriekš Itālijas izlase Eiropas čempionātā triumfējusi vien 1968.gadā. Zīmīgi, ka tas notika četrus gadus pēc tam, kad iepriekšējā turnīrā bija uzvarējusi Spānija. Arī šoreiz pirms četriem gadiem uzvarēja Spānija.

Šajā spēlē Vācijas izlasē sākumsastāvā negaidīti devās pussargs Tonijs Kross. Šo maču Vācijas izlase uzsāka ar diviem uzbrucējiem nevis trim kā iepriekš. Salīdzinājumā ar iepriekšējo maču vāciešu sākumsastāvā bija notikusi vēl viena izmaiņa - maču uzsāka arī Lukašs Podoļskis

Tikmēr Itālijas sastāvā savainotā aizsarga Ignacio Abates vietā no kreisās uz labo malu bija pārbīdīts Frederiko Balcareti, savukārt kreisajā malā spēlēja centra aizsargs Džordžo Kjelīni.

Apakšgrupu turnīra pirmajā kārtā Vācijas izlase ar rezultātu 1:0 uzvarēja Portugāli, nākamajā spēlē ar 2:1 pārspēja Nīderlandi, bet pēdējā, trešajā, cīņā ar 2:1 uzvarēja arī Dāniju.

Ar maksimāli iespējamajiem deviņiem punktiem Vācijas izlase B grupā ieņēma pirmo vietu, bet vēlāk ceturtdaļfinālā ar 4:2 uzvarēja Grieķiju.

Savukārt Itālijas futbolisti apakšgrupu sacensību pirmajās divās kārtās cīnījās neizšķirti 1:1 attiecīgi ar Spāniju un Horvātiju, bet trešajā spēlē ar 2:0 pieveica Īrijas valstsvienību.

Ar pieciem punktiem Itālijas izlase ierindojās C grupas otrajā pozīcijā, bet ceturtdaļfināla cīņā pēcspēles 11 metru sitienu sērijā pieveica Anglijas valstsvienību.

Finālspēle paredzēta svētdien. Atšķirībā no Pasaules kausa finālturnīra Eiropas čempionātā jau kopš 1984.gada netiek aizvadīta spēle par trešo vietu.

Ar Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) zīmi šis ir 14.Eiropas čempionāta finālturnīrs, bet divās valstīs vienlaicīgi sacensības notiek trešo reizi. Pirmo reizi divām valstīm turnīrs tika uzticēts 2000.gadā, kad kontinenta spēcīgākās izlases sacentās Nīderlandē un Beļģijā, bet pirms četriem gadiem turnīru uzņēma Austrija un Šveice.

Pēc uzvaras 2008.gada Eiropas čempionātā un 2010.gada Pasaules kausa izcīņas turnīrā Spānijas izlase var kļūt par pirmo nacionālo futbola vienību vēsturē, kas uzvarējusi trīs galvenajos starptautiskajos turnīros pēc kārtas. Tāpat līdz šim neviena izlase nav pratusi uzvarēt divos Eiropas čempionātos pēc kārtas.

Šīgada čempionāts īpaši zīmīgs ir ar to, ka pēdējo reizi tajā pulcējas 16 komandas. Sākot ar nākamo čempionātu, kas 2016.gadā notiks Francijā, finālturnīrā startēs jau 24 vienības.

Itālijas izlases sākumsastāvs: Džanluidži Bufons, Frederiko Balcareti, Andrea Barzagli, Leonardo Bonuči, Džordžo Kjelīni, Andrea Pirlo, Klaudio Markisjo, Daniēle de Rosi, Mario Balotelli (Antonio di Natale, 70.min.), Antonio Kasāno (Alesandro Diamanti, 58.min.), Rikardo Montolīvo (Tjagu Mota, 63.min.).

Vācijas izlases sastāvs: Manuels Noiers, Žeroms Boatengs (Tomass Millers, 71.min.), Matss Hummelss, Filips Lāms, Bastians Šveinšteigers, Sami Kedira, Tonijs Kross, Mesuts Ezils, Lukašs Podoļskis (Miroslavs Kloze, 46.min.), Mario Gomess (Marko Reiss, 46.min.).

Komentāri (79)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu