Piedaloties Iedvesmas skrējienā, lāpas nesēji gatavojas olipmiādei

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdien, tieši mēnesi pirms Londonas Olimpiskajām spēlēm – četri Latvijas dalībnieki Olimpiskās lāpas stafetē, gatavojoties startam Londonā, veica simbolisku iesildīšanās distanci. Piedaloties «Samsung» Iedvesmas skrējienā «Hope Relay», lāpas nesēji ziedoja bērniem SOS ciematu audžu ģimenēs.

Pateicoties «Samsung» kā Olimpisko spēļu vispasaules partnerim, jau trešo reizi Olimpiskās lāpas stafetē piedalīsies arī Latvijas pārstāvji. Šogad mūsu valsti stafetē pārstāvēs sporta skolotājs Aivars Čaklis no Ventspils un tulkotāja Ieva Liepiņa no Rīgas, kas par lāpas nesējiem tika izraudzīti publiskās atlases procesā, kā arī «Samsung» lāpneši restorāna «Vincents» šefpavārs un biedrības «Slow Food Riga» priekšsēdētājs Mārtiņš Rītiņš un 14 gadīgā Linda Kļaviņa no Valmieras SOS bērnu ciemata.

Londonas 2012. gada Olimpisko spēļu lāpas stafete Lielbritānijā aizsākās 18.maijā. Līdz pat Olimpisko spēļu atklāšanai 27. jūlijā Olimpiskā uguns 8000 lāpas nesēju rokās 70 dienu laikā apceļos visu Lielbritāniju, mērojot kopumā 8000 jūdzes.

Foto: Publicitātes foto

Latvijas Olimpiskās lāpas nesēji vienlaikus ir arī «Samsung» Iedvesmas skrējiena «Hope Relay» atbalstītāji. Tāpēc Mārtiņš Rītiņš un Ieva Liepiņa ar velosipēdiem šodien kopīgi veica arī 3 km distanci SOS bērnu ciematu atbalstam, tādējādi aicinot ikvienu piedalīties Iedvesmas skrējienā un iejusties lāpas nesēja lomā.

«Es jūtos pagodināts un lepns, ka «Samsung» izvēlējās mani un ir devis iespēju pārstāvēt Latviju Olimpisko spēļu lāpas stafetē. Es zinu, ka nedaru to tikai sev vien, bet visai Latvijai, mūsu olimpiešiem, maniem draugiem. Es ceru, ka tas motivēs arvien vairāk cilvēku pievērstiem veselīgam un aktīvam dzīves veidam. Un es aicinu katru Latvijas iedzīvotāju iejusties šajā cēlajā – lāpas nesēja lomā, jo «Samsung» dod tādu iespēju ar Iedvesmas skrējienu SOS bērnu ciematu labā. Es Lielbritānijā nesīšu Olimpisko lāpu, Iedvesmas skrējiena dalībnieki nes cerības lāpu bērniem SOS ciematu audžuģimenēs,» aicina Mārtiņš Rītiņš.

Foto: Publicitātes foto

«Samsung» Iedvesmas skrējiens «Hope Relay» ir starptautiska labdarības akcija, kas norisinās 19 valstīs, tai skaitā Latvijā. Piedalīties «Samsung» Iedvesmas skrējienā var ikviens, kurš viedtālrunī lejupielādējis bezmaksas aplikāciju «Hope Relay» un reģistrējis savu dalībnieka profilu. Aktivizējot aplikāciju, par katriem noskrietiem, ar velosipēdu nobrauktiem vai kā citādi aktīvi mērotiem 3 kilometriem «Samsung» ziedos 1 eiro bērniem, kuri aug Latvijas SOS ciematu audžuģimenēs. Maksimālā vienā dienā mērotā distance var būt 42 km, vidējam ātrumam nepārsniedzot 40 km stundā. Iedvesmas skrējiens Baltijas valstīs noslēgsies līdz ar Baltijas Olimpiskās lāpas nesēju došanos uz lāpas stafeti Lielbritānijā.

Līdz šim «Samsung» Iedvesmas skrējienā veikti jau vairāk nekā 33 tūkstoši kilometru, vairākiem tūkstošiem akcijas dalībnieku kopumā sakrājot ziedojumu SOS bērnu ciematiem, kas pārsniedz 11 tūkstošus eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu