Seriālā «Smolvila. Leģenda par Supermenu» pats Kristofers Rīvs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Leģenda turpina veidoties! Kādudien viņš būs viens no mūsu laika piedzīvojumu žanra dižākajiem varoņiem – Supermens, pagaidām viņš ir vēl tikai par savām īpašajām spējām apmulsis pusaudzis Klārks Kents. Nākamās fantāzijas piedzīvojumu seriāla «Smolvila. Leģenda par Supermenu» sezonas sērijas jau no 7. jūlija sestdienās ap plkst. 15.30.

Seriāls «Smolvila. Leģenda par Supermenu» joprojām dokumentē Klārka Kenta piedzīvojumus. Viņš ieradās uz planētas Zeme kosmosa kuģī vēl pavisam mazs, Džonatans un Marta Kenti, kas viņu atrada, audzinājuši zēnu kā pašu dēlu. Un nu, vidusskolas gados, pamazām sāk atklāties Klārka īpašās spējas – neticams ātrums, pārdabisks spēks, rentgena redze. Un, kā jau visbiežāk pusaudžiem, viņš vēl īsti neprot tuvoties meitenēm, kas viņam patīk. Viņš ir uzticīgs saviem draugiem Pītam un Hlojai, iemīlējies Lanā, bet joprojām neuzdrīkstas viņai atzīties, viņš izglābis dzīvību Leksam, kas izskatās gluži vai apsēsts ar visu, kas saistīts ar Klārku. Bet par Klārku un dīvainajiem zaļajiem kristāliem, kas izkaisīti visur Smolvilas apkārtnē – kriptonītiem, interesējas arī Leksa tik ļoti bagātais un ietekmīgais tēvs Laionels Lutors.

Foto: publicitātes

Lai arī otrā sezona pārtver notikumu gaitu tajā pašā brīdī, kad beidzās iepriekšējās sezonas pēdējā sērija, seriāla turpmākā scenārija gaita iezīmējas pavisam citādāka – daudz retāk tiks izmantots princips «katru-nedēļu-jauns-ļaundaris», to līdzsvaros lielāks uzsvars uz pašu Klārku. Ja pirmā sezona bija iepazīšanās ar Smolvilas ļaudīm, tās galvenā tēma bija Klārka īpašo spēju atklāšanās un viņa mācīšanās tās izmantot’, neatklājot apkārtējiem, ka viņš ir īpašs, tad otrā sezona vairāk ir par identitātes un ģimenes saišu meklējumiem.

Kā disciplinēt dumpīgu pusaudzi, kuram ir superspējas? Kāds būtu kļuvis Klārks bez sava krietnā audžutēva vadības? Klārkam atklāsies jaunas spējas, kuras rada... domas par seksu! Lanu apciemos bērnības draudzene... kas nomirusi pirms vairākiem gadiem! Attiecības mīlas trīsstūrī Lana-Klārks-Hloja būs saspringtākas nekā jelkad. Klārks un Lana te būs kopā, te pēc brīža atkal tomēr nē. Nabaga Hloja centīsies saglabāt draudzīgas attiecības ar abiem. Klārks būs spiests atklāt savu noslēpumu labākajam draugam Pītam. Būs negaidīta grūtniecība. Jaunajās sērijās arī būs vairāk norāžu Supermena mitoloģijas faniem, kas labi zina, kas un kā notiek vēlāk.

Maikla Rozenbauma un Džona Glavera atveidotajam Lutoru duetam pievienosies vēl trešais – Leksam uzradīsies pusbrālis Lūkass, un to atveidos neviens cits kā Pols Veslijs (Vasiļevskis) no «Vampīra dienasgrāmatām»! Lekss sastaps skaistules Emanuelas Vožē atveidoto Helēnu Braisu, kam vēlāk būs liela nozīme viņa dzīvē. Džonatana Teilora-Tomasa velnišķīgi šarmantais Iens mēģinās nolaupīt Klārkam gan Lanu, gan Hloju vienlaikus.

Tomēr šīs seriāla sezonas būtiskākais notikums būs tas, ka Klārks uzzinās vairāk par savu izcelsmi.

Daudz vairāk, nekā bija cerējis. Ne tikai Smolvilā tiks atrasta ala ar seniem zīmējumiem, kuros attēlots paša Klārka stāsts. Ne tikai kosmosa kuģis, kas reiz atgādāja Klārku uz planētu Zeme, reizēm atdzīvosies. Klārks uzzinās ko tādu, kas izmainīs visu! Doktors Vērdžils Svans (nosaukts par godu Kurtam Svanam, kas bija ilggadējs «Supermena» komiksu autors) ir zinātnieks, kas var Klārkam pastāstīt vairāk par to, kas viņš ir patiesībā. Svans ir atšifrējis ziņojumu no Kriptona, viņš zina Klārka īsto vārdu Kal-El, zina to, ka viņš ir mirušas rases pēdējais izdzīvojušais. Pirmo reizi Klārks sajūtas patiešām viens...

Kristofera Rīva leģendārais Supermena pirmajās četrās filmās un doktora Svana loma seriālā «Smolvila. Leģenda par Supermenu»
Kristofera Rīva leģendārais Supermena pirmajās četrās filmās un doktora Svana loma seriālā «Smolvila. Leģenda par Supermenu» Foto: publicitātes

Doktora Svana lomā ir pats Kristofers Rīvs

Šis atklāsmes brīdis nav tikai visas seriāla otrās sezonas sižeta kulminācija, bet ļoti emocionāls tieši tāpēc, ka doktora Svana lomā ir pats Kristofers Rīvs – leģendārais Supermena atveidotājs pirmajās četrās filmās! Tieši viņa pievilcība šo komiksu varoni padarīja par 20. gadsimta popkultūras ikonu, viņa meistarība, tik pārliecinoši atveidojot vienlaikus divus tik dažādus tēlus – Supermenu un Klārku Kentu – liek Rīvu uzskatīt par ideāli piemērotu šai lomai. Veselai paaudzei tieši viņš iemiesoja Supermenu. Ne tikai uz filmu ekrāna: kopš 1995. gada, kad

pēc nelaimes gadījuma jājot ar zirgu aktieris palika paralizēts uz leju no kakla, līdz pat savai nāvei 2004. gadā aktieris nepadevās un nezaudēja cerību reiz atkal staigāt.

Jo pacelties pāri vislielākajām grūtībām – tieši tas ir tas, kas raksturo Supermenu! Kristofera Rīva piemērs ir bijis iedvesmojošs ļoti daudziem cilvēkiem, un brīdis ar viņa parādīšanos seriālā «Smolvila» ir ļoti emocionāls.

Seriāla veidotāji stāsta, ka jau sen bija gribējuši uzaicināt Kristoferu Rīvu, taču bija skaidrs, ka tai būtu jābūt ļoti īpašai lomai, kas nodotu mantojumu no vienas «Supermena» paaudzes nākamajai. Šova veidotāji izteica savu piedāvājumu aktiera menedžerim un bija neticami laimīgi, kad Kristofers Rīvs piekrita. Pats aktieris stāsta, ka sākotnēji bijis visai skeptisks, kad uzzināja par seriālu, taču, redzot to, viņš novērtējis lielisko scenāriju un aktieru darbu, kā arī specefektus. Seriāla veidotāji labi apzinās, cik vienreizēja iespēja ir šī aktiera piedalīšanās, kā tāds neizsakāmi svarīgs atzinības zīmogs.

Daudziem šķiet, ka Klārka Kenta/ Kal-El/ Supermena personības neievainojamība padara viņu garlaicīgu. Citiem šķiet, ka viņš ir pārāk pareizs. Taču nekas tik labi kā seriāls «Smolvila» neparāda, cik grūti ir izvēlēties būt varonim, rīkoties tā, kā ir pareizi, un iedvesmot arī citus sekot šādai izvēlei.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu